Ο Τραμπ κατέθεσε καταγγελία κατά της Κάμαλα Χάρις για την ανάληψη των κονδυλίων της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν

 
χχ

Ενημερώθηκε: 24/07/24 - 09:50

Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή την Τρίτη κατά της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις , κατηγορώντας την εκστρατεία της το 2024 ότι παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας αντικαθιστώντας το όνομα της Τζο Μπάιντεν με το δικό της για να πάρει τον έλεγχο των κονδυλίων της προεκλογικής του εκστρατείας.

Η καταγγελία, που υποβλήθηκε από τον γενικό σύμβουλο της εκστρατείας του Τραμπ, Ντέιβιντ Γουόρινγκτον, υποστήριξε ότι η εκστρατεία του Μπάιντεν δεν μπορούσε να μετονομάσει την επιτροπή της από «Μάιντεν για Πρόεδρος» σε «Χάρις για Πρόεδρος» μόλις ο Μπάιντεν αποχώρησε από την κούρσα την Κυριακή και ξεπεράσει τα 91 δολάρια Μ.

«Πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια υπερβολική συνεισφορά 91,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον έναν προεδρικό υποψήφιο στον άλλον, δηλαδή από την παλιά εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν στη νέα εκστρατεία της Καμάλα Χάρις. Αυτή η προσπάθεια κοροϊδεύει τους νόμους για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας μας», ανέφερε η οκτασέλιδη καταγγελία.

«Οι ομοσπονδιακοί υποψήφιοι απαγορεύεται να κρατούν εισφορές για εκλογές στις οποίες δεν συμμετέχουν», προστίθεται. «Ο Μπάιντεν για τον Πρόεδρο του 2024 δεν έχει δείξει καμία πρόθεση να επιστρέψει σωστά ή να επαναπροσδιορίσει τα κεφάλαια γενικών εκλογών που έχει ήδη λάβει. Αυτό τους κάνει όλους υπερβολικές συνεισφορές».

Το αν η καταγγελία προκαλεί έλξη με την FEC παραμένει ασαφές, αλλά η εκστρατεία του Τραμπ αναζητά οποιονδήποτε τρόπο να επιβραδύνει τη δυναμική που μπόρεσε να δημιουργήσει η Χάρις με ψηφοφόρους και δωρητές, αφού γρήγορα έγινε η πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών .

Η στρατηγική, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, περιελάμβανε το άνοιγμα νέων νομικών αγώνων για να προσπαθήσει να αποτρέψει τον Χάρις από την πρόσβαση στα κεφάλαια του Μπάιντεν, αν και η καταγγελία την Τρίτη δεν ακολούθησε μήνυση.

Ο Warrington υπέβαλε αυτό το ρητό αίτημα στην FEC στην καταγγελία, ζητώντας από την υπηρεσία να διατάξει τη μεταφορά. Και εάν η FEC κρίνει τη μεταβίβαση παράνομη, ανέφερε η καταγγελία, θα ζητούσε από την FEC να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου ή παραπομπής ποινικών στο υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η εκστρατεία της Χάρις θεώρησε την καταγγελία της FEC ως μια ψευδή νομική προσπάθεια να ρίξει άμμο στα εργαλεία της, σημειώνοντας ότι οι επιτροπές Μπάιντεν-Χάρις ήταν πάντα εξουσιοδοτημένες επιτροπές είτε για τον Μπάιντεν είτε για τον Χάρις, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει τη σκέψη.

Και σε μια δήλωση, η εκστρατεία Χάρις σημείωσε ότι είχαν συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές τις 36 ώρες από τότε που ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα του 2024, προσθέτοντας: «Αβάσιμοι νομικοί ισχυρισμοί – όπως αυτοί που έχουν κάνει εδώ και χρόνια για να προσπαθήσουν να καταστείλουν ψήφους και να κλέψουν εκλογές – μόνο θα τους αποσπάσει την προσοχή».

Η καταγγελία, που αναφέρθηκε νωρίτερα από τους New York Times, υποστήριξε επίσης ότι η ανάληψη των υπόλοιπων κονδυλίων του Μπάιντεν στην προεκλογική εκστρατεία ισοδυναμούσε με υπερβολική παράνομη συνεισφορά δεδομένου ότι ο «Μάιντεν για Πρόεδρος» δεν ήταν εξουσιοδοτημένη επιτροπή για την εκστρατεία του Χάρις.

«Εάν ο κ. Μπάιντεν δεν επιδιώξει την υποψηφιότητα του Δημοκρατικού κόμματος, τότε δεν θα συμμετάσχει ποτέ στις γενικές εκλογές και όλες οι συνεισφορές στις γενικές εκλογές που έλαβε ο Μπάιντεν για Πρόεδρος είναι υπερβολικές και πρέπει να απορριφθούν», ανέφερε η καταγγελία.

Πηγή: gurdian.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ