Ο νέος σάκος του μποξ της Ρωσίας: Κάμαλα Χάρις

 
φφ

Ενημερώθηκε: 23/07/24 - 13:57

Από τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την κούρσα για την προεδρία και στήριξε την Καμάλα Χάρις ως αντικαταστάτη του την Κυριακή, οι Ρώσοι προπαγανδιστές έχουν πυροδοτήσει μια κακοφωνία αχαλίνωτου ρατσισμού, σεξισμού και συνωμοσιών.

Αντιμέτωπο με την πολιτική αναταραχή στην Ουάσιγκτον, τον κύριο γεωπολιτικό εχθρό της Ρωσίας, το ίδιο το Κρεμλίνο έχει επιδείξει αυτοσυγκράτηση. 

Αλλά οι πεζοί της στη ρωσόφωνη σφαίρα παραπληροφόρησης έχουν κάτι παραπάνω από αναπληρώσει.

«Η Καμάλα με το πυρηνικό κουμπί είναι χειρότερη από έναν πίθηκο με χειροβομβίδα», είπε ο Αντρέι Σιντόροφ, ο κοσμήτορας του τμήματος παγκόσμιας πολιτικής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας (κάποτε πολύ σεβαστό ίδρυμα) την Κυριακή το βράδυ στην κορυφαία εβδομαδιαία εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης. 

Ο οικοδεσπότης της εκπομπής, Vladimir Solovyov, έκανε γνωστά τα συναισθήματά του δείχνοντας ένα κλιπ με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ να σχολιάζει το γέλιο της Χάρις ως ένδειξη ότι ήταν «τρελή», ακολουθούμενη από μια συλλογή από κλιπ που έδειχνε τον Χάρις να γελάει.

Ο καυστικός τόνος από τον Sidorov και τον Solovyov έδωσε μια έντονη αντίθεση με εκείνον του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ το ίδιο βράδυ, ο οποίος είχε προσωποποιήσει την ψυχραιμία απόμακρη, λέγοντας ότι, τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές, «πολλά θα μπορούσαν να αλλάξουν ακόμη».

«Η προτεραιότητα για εμάς είναι να επιτύχουμε τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας έναν ευφημισμό του Κρεμλίνου για τον πόλεμο. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει συχνά προτείνει ο Πεσκόφ, ότι έχει στο μυαλό του μεγαλύτερα πράγματα από τους τσακωμούς μεταξύ των πολιτικών του εχθρών στο εξωτερικό.   

Όμως, παρά το γεγονός ότι επιδεικνύουν έναν αέρα ουδετερότητας και επιμένουν επανειλημμένα ότι η Μόσχα δεν επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών (εν όψει των στοιχείων της ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές του 2016 ), οι Ρώσοι προπαγανδιστές λένε κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ προκατειλημμένο , ιστορία. 

Με τη Μόσχα να διανύει τον τρίτο χρόνο του πολέμου κατά της Ουκρανίας, έχουν πηδήξει στο χάος στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια ευκαιρία να χαρακτηρίσουν τη Ρωσία ως ανώτερη από τη Δύση και να αποσπάσουν την προσοχή από τα εσωτερικά προβλήματα. 

Οι εκπομπές στα κρατικά μέσα ενημέρωσης και οι αμέτρητες αναρτήσεις από σχολιαστές υπέρ του Κρεμλίνου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσέφεραν επαναλήψεις του ίδιου ενός-δύο-τρεις: Ο Μπάιντεν είναι χαμένος. Ο Χάρις είναι κακός. Και η αμερικανική δημοκρατία είναι ριζικά βιδωμένη (ένα σημείο που υποστήριξε και ο Τραμπ). 

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που συχνά ενεργεί ως ο σκύλος επίθεσης του Κρεμλίνου, ζήτησε την Κυριακή να διεξαχθεί έρευνα για «συνωμοσία μεταξύ των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και ορισμένων πολιτικών κύκλων για να συγκαλύψει την αλήθεια για την ψυχική κατάσταση [του Μπάιντεν], χειραγωγώντας την κοινή γνώμη προς όφελος ενός πολιτικού κόμματος [των Δημοκρατικών]».

Εμφανιζόμενη στην εκπομπή του Solovyov αργότερα το ίδιο βράδυ, έριξε άλλη μια τρύπα στην αμερικανική δημοκρατία λέγοντας ότι «όλοι ξέρουν» ο Μπάιντεν δεν έγραψε τη δήλωση που ανήγγειλε ότι θα αποχωρούσε. «Το μόνο πράγμα που είναι ακόμα ένα θέμα εικασίας είναι αν το διάβασε πραγματικά ή όχι». 

Αλλά το πιο αιχμηρό βιτριόλι έχει κρατηθεί για την Χάρις.

Αν και το Κρεμλίνο είπε τη Δευτέρα ότι η Χάρις δεν είχε ποτέ καμία άμεση επαφή με τον Πούτιν, χαρακτήρισε τον πόλεμο της Ρωσίας «βάρβαρο και απάνθρωπο» και τον Πούτιν « αυταρχικό ιμπεριαλιστή».

Χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες παρατηρήσεις αναφερόταν, ο Πεσκόφ κατηγόρησε τη Δευτέρα τον Χάρις για «μη φιλική ρητορική».

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει προταθεί επίσημα, ο Χάρις φαίνεται να έχει ήδη οριστεί ως πρωταρχικός στόχος από τους συντριπτικά λευκούς προπαγανδιστές της Ρωσίας.

«Ολόκληρο το βαθύ κράτος θα στηρίξει τον Χάρις», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Σεργκέι Μάρκοφ, αναλυτής με δεσμούς με το Κρεμλίνο . «Όλοι οι σύμμαχοι, κυρίως η Ευρώπη, θα στηρίξουν τον Χάρις».

«Αυτό μπορεί να γίνει σημαντικό στην περίπτωση που η ψηφοφορία παραποιηθεί», όπως συνέβη το 2020, συνέχισε να ισχυρίζεται ψευδώς, όταν «οι ευρωπαϊκές χώρες αναγνώρισαν αμέσως το αποτέλεσμα, βοηθώντας έτσι να απορριφθούν οι ισχυρισμοί για νοθεία».

Ο Ρώσος προπαγανδιστής Σεργκέι Μαρντάν συμμετείχε επίσης, γράφοντας : «Το βαθύ κράτος σχεδιάζει πραγματικά να εκλέξει έναν μπαμπά για πρόεδρο», χρησιμοποιώντας έναν υποτιμητικό ρωσικό όρο για μια ηλικιωμένη γυναίκα. «Νομίζω ότι ο Ζελένσκι είναι πολύ φοβισμένος τώρα».

Κανένα από αυτά τα σχόλια, ωστόσο, δεν έφτασε στο πρωτοσέλιδο του TASS.

Αντίθετα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων έτρεξε με ένα σχόλιο του βοηθού του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας που λατρεύει να απειλεί τη Δύση με πυρηνική εξόντωση.

Σε μια ανάρτηση στο Telegram αργά την Κυριακή, ο Μεντβέντεφ είχε γράψει : «Ο Μπάιντεν τελείωσε… Του ευχόμαστε καλή υγεία. Οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν».

Εξηγώντας τα σχόλια του προϊσταμένου του, ο βοηθός του Μεντβέντεφ είπε στο TASS ότι παρόλο που ο Μεντβέντεφ δεν είχε καλή σχέση με τον Μπάιντεν, είναι Ρώσος, «και οι Ρώσοι δεν μπορούν ποτέ να ευχηθούν θάνατο στους ηλικιωμένους».

Οι ηλικιωμένοι Ουκρανοί φαίνεται να αποτελούν την εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Πηγή: politico

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ