Νετανιάχου: Μπορεί να πλησιάζει συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα

 
ξξ

Ενημερώθηκε: 23/07/24 - 10:40

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στις οικογένειες των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα ότι μια συμφωνία που θα εξασφάλιζε την απελευθέρωση των αγαπημένων τους μπορεί να πλησιάζει.

"Οι συνθήκες αναμφίβολα ωριμάζουν. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι", είπε ο Νετανιάχου στις οικογένειες τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον, όπου αναμενόταν να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αργότερα αυτή την εβδομάδα μετά από ομιλία στο Κογκρέσο.

Οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα , που σκιαγραφήθηκε από τον Μπάιντεν τον Μάιο και με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ, έχουν αποκτήσει δυναμική τον περασμένο μήνα. Την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι οι διαπραγματευτές «οδηγούν προς τη γραμμή του στόχου».


Η ισλαμιστική Χαμάς εισέβαλε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και κρατώντας περίπου 250 ομήρους, σύμφωνα με ισραηλινούς καταλογισμούς. Η Χαμάς και άλλοι μαχητές εξακολουθούν να κρατούν 120 ομήρους, περίπου το ένα τρίτο εκ των οποίων έχουν κηρυχθεί ερήμην από τις ισραηλινές αρχές.

Ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των Παλαιστινίων στην επίθεση αντιποίνων του Ισραήλ από τότε έχει φτάσει τους 39.000, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας στον θύλακα της Χαμάς.

Περισσότεροι από 105 όμηροι ελευθερώθηκαν σε μια εβδομαδιαία εκεχειρία τον Νοέμβριο, σε αντάλλαγμα για 240 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ