Αυτές οι μπάρες είναι όσο γλυκές και μαλακές χρειάζεται που θα σε κάνουν να ξεχάσεις ότι δεν έχουν κανέναν ίχνος ζάχαρη ή γλουτένης. Δοκίμασέ τη συνταγή με ή χωρίς το γλάσο.
Tι θα χρειαστείς:
1 1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1/4 φλ. ζάχαρη σφενδάμου
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό
1 1/2 φλ. καρότα, τριμμένα
1/2 φλ. αποξηραμένη καρύδα, ψιλοκομμένες
Για το cream cheese:
8 κουταλιές του γλυκού κρέμα τυρί, μαλακό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του τσαγιού χυμό λεμονιού
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C. Καλύψτε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψί.
Σε ένα μπολ βάλε το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη σφενδάμου, την κανέλα, το τζίντζερ σε σκόνη, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Βάλε τα αυγά και το βούτυρο σε ένα ξεχωριστό μπολ.
Ένωσε τα υγρά συστατικά με τα στερεά συστατικά και ανακατέψτε καλά. Πρόσθεσε το καρότο και την καρύδα.
Βάλε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.
Το cream cheese
Βάλε τη κρέμα τυρί και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και χτύπησε μέχρι να γίνει απαλό και κρεμώδες μείγμα.
Πρόσθεσε το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν.