Αύριο η επαναλειτουργία του Καραμανδάνειου - Τι είπε ο Υπ. Υγείας

 
ξξ

Ενημερώθηκε: 10/07/24 - 09:14

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (10.07.2024) , ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις ζημιές που έχει υποστεί από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης. Ο ίδιος βρισκόταν χθες σε διαρκή επικοινωνία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, για την κατάσταση που επικρατούσε στο Νοσοκομείο.

«Προλάβαμε να κάνουμε την εκκένωση χωρίς να υπάρξει κάποιος κίνδυνος. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικήτρια, το σύστημα λειτούργησε καλά», είπε ο υπουργός Υγείας. «Η πρόσφατη ανακαίνιση που έγινε στο Νοσοκομείο λειτούργησε, όπως αποδείχτηκε, καθώς το Νοσοκομείο είχε την προστασία που έπρεπε να έχει… Γι΄ αυτό ακριβώς επετεύχθη και η γρήγορη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Οι ζημιές είναι μικρές. Θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσει και πάλι το Καραμανδάνειο. Πριν κάποιων υλικών ζημιών η κατάσταση είναι καλή. Ήταν μια δύσκολη στιγμή, Ευχαριστώ την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, είχε ανασταλεί χθες προσωρινά η λειτουργία του «Καραμανδανείου», που θα επαναλειτουργήσει αύριο, Πέμπτη.

Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από την φωτιά στην περιοχή.

Επίσης, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να επισκεφθεί σήμερα το νοσοκομείο κλιμάκιο τεχνικών, ώστε να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που προκληθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάστασή τους.
Όλο το βράδυ στην περιοχή παρέμεναν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούσαν για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ