Ανησυχία για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία

 
volos

Ενημερώθηκε: 02/06/24 - 19:06

Ανησυχία προκαλεί ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, στον δήμο Ρήγα Φεραίου, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Τα κρούσματα, τα οποία πιθανώς σχετίζονται με την κατανάλωση μολυσμένου νερού, ξεπέρασαν τα 100, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά που νοσηλεύονται σε παιδιατρική κλινική και ένας υπερήλικας με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Βόλου.

Αναφορικά με τον εργαστηριακό έλεγχο των κλινικών δειγμάτων, ένα δείγμα που ελήφθη από ασθενή που προσήλθε στο ΚΥ Βελεστίνου και στάλθηκε στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας, είναι θετικό σε σαλμονέλα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δείγματα νερού έχουν ήδη σταλεί στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας στη Λάρισα και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Αναλυτική διερεύνηση των κρουσμάτων θα πραγματοποιήσει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που μεταβαίνει στην περιοχή τη Δευτέρα, ενώ θα ελεγχθεί επίσης το δίκτυο ύδρευσης σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο και θα πραγματοποιηθεί λήψη δειγμάτων πόσιμου νερού για περαιτέρω ανάλυση.

Οδηγίες της Διεύθυνσης Υγείας Μαγνησίας
Οδηγίες προς τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών εξέδωσε το τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Ειδικότερα, στους κατοίκους Ριζομύλου και Στεφανοβικείου συστήνεται να αποφεύγουν την κατανάλωση του νερού δικτύου για ανθρώπινη χρήση (πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής), τόσο από το οικιακό δίκτυο, όσο και από τις κοινόχρηστες βρύσες, μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού και να διαπιστωθεί η καταλληλόλητά του για ανθρώπινη κατανάλωση.

Στους Διευθυντές σχολείων συστήνεται να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά δεν πίνουν νερό από τις βρύσες των σχολείων μέχρι να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση. Ανάλογη προειδοποίηση αφορά και τους υπεύθυνους ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και προς τους υπευθύνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών.

«Η δημοτική Αρχή και οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες παραμένουν σε εγρήγορση και εργάζονται ακατάπαυστα για την επίλυση του προβλήματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ