ΣΥΡΙΖΑ: Την αποχώρησή της ανακοίνωσε η Νεολαία Α' Αθήνας — «Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τη βίαιη μετάλλαξη εκτός Αριστεράς»

 
syriza neolaia.

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 05/12/23 - 14:15

Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν τα στελέχη της Νεολαίας Α’ Αθήνας του κόμματος, κάνοντας λόγο για «μετάλλαξη» του κόμματος από «ριζοσπαστική Αριστερά σε κόμμα Στέφανου Κασσελάκη, που εδραιώνει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Όσες/οι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, υπήρξαμε μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολες εποχές», αναφέρουν τα στελέχη και συμπληρώνουν μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούμε όμως να υπερασπιστούμε ένα σχέδιο που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια βίαιη μετάλλαξη εκτός του φάσματος της Αριστεράς», αναφερόμενοι στις πράξεις του Στέφανου Κασσελάκη.

«Οι επιταγές των καιρών απαιτούν αποφασιστικά βήματα σε μια άλλη κατεύθυνση, και εμείς σήμερα κάνουμε το πρώτο. Αποχωρούμε από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», σημειώνουν τα στελέχη της Νεολαίας Α’ Αθήνας στην ανακοίνωσή τους.

«Μένουμε ενεργοί στην υπόθεση της Αριστεράς. Μένουμε ενεργοί στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός χώρου της Αριστεράς, που θα μπορέσει να εκφράσει πλατιές κοινωνικές μάζες και να δώσει απαντήσεις στα σύγχρονα επίδικα. Μένουμε ενεργοί ώστε να καταφέρει η δική μας γενιά να ζήσει καλύτερα στο παρόν και όχι σε κάποιο μακρινό μέλλον. Πάντα σε αλληλεπίδραση με τα κοινωνικά και νεολαιίστικα κινήματα της εποχής μας.

Με παρακαταθήκη τους κοινούς μας αγώνες και την πίστη ότι η Αριστερά μπορεί και πρέπει να κυβερνά, χωρίς ταυτόχρονα να κληρονομεί παθογένειες και λάθη του παρελθόντος. Μένουμε πιστοί στον στρατηγικό μας στόχο, τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα, με Δημοκρατία και Ελευθερία», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους τα στελέχη της Νεολαίας Α’ Αθήνας που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ