Δια χειρός Τζέιμι 'Ολιβερ, η πιο εύκολη, αλλά πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας.
Υλικά
Ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1 ματσάκι βασιλικό, μόνα τα φύλλα
3 Χ 400 γραμμάρια κονσέρβες ντοματάκια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά με τέσσερις γενναίες κουταλιές λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέστε το βασιλικό και τις ντομάτες. Με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας λιώστε τις ντομάτες όσο μπορείτε. Αλατοπιπερώστε.
Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και περάστε τη σάλτσα από το σουρωτήρι, αφαιρώντας τα σκόρδα και το βασιλικό αν δεν έχουν λιώσει. Ξαναβάζετε στη φωτιά τη σάλτσα και όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε για πέντε λεπτά ή όσο χρειάζεται για να την απλώσετε στην πίτσα.
Μπορεί να μείνει στο ψυγείο σε βάζο για περίπου μια εβδομάδα. 'Η μπορείτε να την βάλετε σε παγοθήκη στην κατάψυξη, για πιο εύκολη χρήση.