Εορτολόγιο-Βίοι αγίων σήμερα 6 Ιουλίου: Όσιος Σισώης ο μεγάλος, Άγιοι Λουκία η παρθενομάρτυς, Ρήξος βικάριος και πολλοί άλλοι που μαρτύρησαν στην Κομπανία, Άγιοι Εικοσιτέσσερις Μάρτυρες, Άγιος Αστείος επίσκοπος Δυρραχίου, Άγιοι Φιλήμων, Άρχιππος και Ονήσιμος, Άγιος Απολλώνιος, Άγιος Αλεξανδρίων, Άγιος Επίμαχος, Μετακομιδή του Ιερού λειψάνου του Οσίου Ευδοκίμου, Όσιος Σίσινιος, Άγιος Κύριλλος ο οσιομάρτυρας από τη Θεσσαλονίκη, Άγιος Palladius απόστολος της Σκωτίας, Άγιος Βασίλειος, Εύρεσις των τιμίων λειψάνων της Αγίας Ιουλιανής της Παρθένου, Όσιος Σισώης, Σύναξη των Αγίων του Ραντονέζ.
Γιορτάζουν οι: Λύκιος, Λυκίας, Λυκία, Σάτυρος, Σάτος, Σισώης.
Όσιος Σισώης
Ο Όσιος Σισώης έζησε τον 5ο αι. μ.Χ. στην Αίγυπτο. Ανήκε σε πτωχή οικογένεια με πολλά παιδιά.Οι πρώτες καταγραφές του βίου του εντοπίζονται τον 14ο αι. Σύμφωνα με την παράδοση, μετά από εμφάνιση αγγέλου και την προτροπή να φύγει για την έρημο, εκείνος πήγε και συνάντησε τον Αββά Ιωάννη τον Κοντό. Μετά από κοινή συμβίωση λίγων μηνών ο Κοντός τον προέτρεψε να ασκητέψει μόνος του. Μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αντωνίου ο Σισώης αναχώρησε για το βουνό του Μεγάλου Αντωνίου, όπου παρέμεινε για εβδομήντα δύο χρόνια. Πέθανε σε ηλικία ενεννήντα επτά ετών .
Οι πρώτες εικονογραφικές μαρτυρίες του βίου του εντοπίζονται τον 16ο αι. Σε τοιχογραφία του 1552 της Μονής Παναγίας Μαυριώτισσας στην Καστοριά, απεικονίζεται γέρος με λιγοστά μαλιά και μακριά γένια, μπροστά από ένα ανοικτό τάφο. Ο Άγιος τρομάζει στη θέα των σκελετών και συλλογίζεται τη ματαιότητα της ίδιας της ζωής και το αναπόφευκτο του ίδιου του θανάτου.
Στη Μονή της Λαύρας στον Άθω γύρω στα 1527 με 1535, ο Θεοφάνης ο Κρης τον απεικονίζει. Τον βρίσκουμε πάλι σε ένα δωδεκαννησιακό τρίπτυχο. Ο ζωγράφος Γεώργιος Φράγκος στο νάρθηκα του καθολικού της Μονής Μετεώρων[5] στα 1556 τον αναπαριστά μπροστά στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δημοφιλούς ήρωα της λαϊκής παράδοσης. Τέλος στα 1783 στη Μονή Ξηροποτάμου στον Άθω έχουμε μια ακόμα απεικόνιση.