Κουραμπιέδες: Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε στο Πρω1νό Κουραμπιέδες της Φούγιας Καραφίνα! Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση.
Υλικά:
- 2 φλ αλεύρι
- 1 φλ βούτυρο πρόβειο
- 1/2 φλ άχνη
- 1 φλ αμύγδαλα καβουρδισμένα
- 1 κρόκος αυγού
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ ν’ αφρατέψει καλά.
- Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε για ακόμα λίγο.
- Προσθέτουμε τον κρόκο και τα αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο.
- Κόβουμε μικρά κουραμπιεδάκια με κουπ πατ.
- Αραδιάζουμε σε ταψιά και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.
Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: