Έντονη κριτική στην αγόρευση της εισαγγελέως στην δίκη της Ελένης Τοπαλούδη άσκησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.
Με ανάρτησή του στα social media, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, έγραψε ότι «τα δικαστήρια δεν είναι "λαϊκή απογευματινή". Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση».
Και συνέχισε την σκληρή κριτκή του τονίζοντας:
«Τον δικαστικό λειτουργό τον θέλουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της δικαιοσύνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος. Εύχομαι από καρδιάς οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».
Της κριτικής του κ. Σκέρτσου είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση των δικηγόρων στην τοποθέτηση της εισαγγελέως που φέρεται να μίλησε απαξιωτικά για το ρόλο των συνηγόρων υπεράσπισης.
Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων
Μάλιστα, η με δήλωση – καταγγελία που έκαναν ζητούσε να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της εισαγγελέως από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από συναδέλφους που ήταν παρόντες κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη Τοπαλούδη αλλά και από πλήθος δημοσιευμάτων του δικαστικού ρεπορτάζ που καλύπτουν την συγκεκριμένη δίκη, η Εισαγγελέας της έδρας, κατά την αγόρευσή της, αναφέρθηκε εξόχως απαξιωτικά και Συλλήβδην στο υπερασπιστικό έργο των δικηγόρων λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι: “Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας”».
Να θυμίσουμε ότι η χθεσινή τοποθέτηση της εισαγγελέως δημιούργησε αίσθηση, καθώς ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της είχε πει ότι «είναι αδύνατο να μην ταυτιστείς όσο και να μην επιτρέπεται έστω και ασυνείδητα με το τι πέρασε το θύμα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο».