Οι ΗΠΑ δεν θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία, λέει ο πρωθυπουργός της χώρας στον Ντόναλντ Τραμπ

 
γγγ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 30/03/25 - 23:45

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία» η οποία θα αποφασίσει μόνη της το μέλλον της, απάντησε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο νέος πρωθυπουργός του αυτόνομου εδάφους της Δανίας, Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν.

«Ο πρόεδρος Τραμπ δηλώνει ότι οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία. Είμαστε σαφείς: Οι ΗΠΑ δεν θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία. Δεν ανήκουμε σε κανέναν άλλον. Αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας» ανέφερε ο Νίλσεν σε μια ανάρτησή του στο Facebook.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, ο Τραμπ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ «θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία, 100%».

Ενόψει της επίσκεψης της πρωθυπουργού της Δανίας

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη Γροιλανδία αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να «ενισχύσει την ενότητα» του βασιλείου με το νησί της Αρκτικής.

Τα κυριότερα κόμματα της Γροιλανδίας επιθυμούν την ανεξαρτησία του νησιού, αλλά διαφωνούν για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό. Οι αμερικανικές πιέσεις τα έπεισαν να συμμαχήσουν, σχηματίζοντας τετρακομματική κυβέρνηση συνασπισμού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ