Με μια σκληρή ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την προσπάθεις του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα να «συνετίσει» τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, στους οποίους έδινε συνέντευξη.
Το περιστατικό συνέβη σε συνέντευξη του Γιάννη Μπαλάφα χθες, Τετάρτη 5/6, στο ραδιόφωνο της , όταν ο πρώην υφυπουργός επέπληξε τους δημοσιογράφους επειδή αποκάλεσαν «επίδομα» την 13η σύνταξη.
Οι δύο δημοσιογράφοι αντέδρασαν, όμως ο κ. Μπαλάφας επέμεινε, απαιτώντας να μην ξαναχρησιμοποιηθεί η λέξη «επίδομα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ MEDIA
Πρόσθεσε μάλιστα: «Κοιτάξτε θα σας πω κάτι βαρύ. Αφού κι εσείς που είστε δημόσια τηλεόραση και πρέπει να είστε αντικειμενικοί, λέτε τη λέξη επίδομα, καταλαβαίνετε τι λένε διάφορα κανάλια τα οποία υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως καταδικάζει τη συμπεριφορά και το ύφος του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος επιχείρησε να «συνετίσει» τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, στους οποίους έδινε συνέντευξη. Ο κ. Μπαλάφας ενοχλήθηκε από τη διατύπωση μιας ερώτησης από τους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος οφείλουν να ακολουθούν τις Αρχές Δεοντολογίας του επαγγέλματος και μόνο. Η διατύπωση των ερωτήσεων είναι αρμοδιότητα που τους ανήκει, εάν, μάλιστα, οι ερωτήσεις ενοχλούν την εξουσία, είναι σίγουρο ότι έχουν διατυπωθεί σωστά.
Τονίζουμε ότι η Δημόσια Τηλεόραση οφείλει να σέβεται όλους τους πολιτικούς αλλά και η εκάστοτε Κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρεί κτήμα της τις δημόσιες συχνότητες».
Τι είπε για το περιστατικό ο Γιάννης Μπαλάφας
Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης, 5/6, στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» ο Γιάννης Μπαλάφας προσπάθησε να δώσει την δική του εξήγηση για τις συστάσεις που έκανε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, λέγοντας ότι «εγώ έχω μια ευαισθησία με την ελληνική γλώσσα. Επομένως είναι άλλο πράγμα η ενίσχυση η οικονομική, είναι άλλο πράγμα το μόνιμο οικονομικό μέτρο, άλλο πράγμα το επίδομα. Όταν λέχθηκε επίδομα, διαμαρτυρήθηκα στο όνομα της υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας».