Χταπόδι ξιδάτο λαδορίγανη με συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

 
Χταπόδι ξιδάτο λαδορίγανη με συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ενημερώθηκε: 08/03/19 - 12:26

Χταπόδι - Συνταγή Αργυρώς: Εκλεκτός μεζές το χταπόδι ξιδάτο λαδορίγανη, δε θα μπορούσε να λείψει από το σαρακοστιανό τραπέζι. Ένας τέλειος μεζές που μπορείτε εύκολα να τον φτιάξτε και να τον απολαύσετε με παρεά. Μονο προσέξτε στην αγορά του (Δείτε εδώ τις οδηγίες)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά Συνταγής

-- 1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό

-- 1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο

-- 1 φλ. λευκό ξίδι

-- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

-- 1 δαφνόφυλλο

-- 5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο

-- 1 κ.σ. ρίγανη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χταπόδι ξυδάτο λαδορίγανη, βάζοντας πρώτα το χταπόδι σε κατσαρόλα με τη γούλα προς τα πάνω. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί. Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40΄ ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι).

Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα. Έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε μπουκιές.

Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά του. Ανακατεύουμε με προσοχή και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.

Μάθετε και όλα τα μυστικά μου για να διαλέξετε και να μαγειρέψετε σωστά το χταπόδι.

Καλή Σαρακοστή. Καλά να περάσετε