Μία ακόμα νηστίσιμη συνταγή: Σουπιές με ούζο, ντομάτα και ρύζι, υλικά μεσογειακής, ελληνικής διατροφής. Ένα πιάτο, που κάνει τη νηστεία γαστρονομικά απολαυστική.
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
- 3 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
- 9 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 75 ml Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία
- 150 ml ούζο
- 250 γρ. λευκό κρασί (της αρεσκείας σας)
- 750 γρ. ρύζι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το αφήνουμε να κάψει λίγο, ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και τη ντομάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ούζο.
- Συμπληρώνουμε με νερό, αν αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να σκεπαστούν οι σουπιές, και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε προηγουμένως βράσει ξεχωριστά), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 3-4 λεπτά.
- Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως.
ΠΗΓΗ: minervahorio.gr