Του Νίκου Νικολόπουλου, Πρόεδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Αναεξαρτητου Βουλευτή
Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, συντελέσθηκε ένας ακόμη καθορισμός υποβάθμισης του τρόπου ζωής και του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων για τα επόμενα χρόνια. Με άλλα λόγια καθορίσθηκε η τοξική συνταγή της δήθεν ελληνικής σωτηρίας και η συνέχιση μίας εποχής αιματηρής λιτότητας χωρίς την παραμικρή αναπτυξιακή πνοή, για την οποία ο κ. Ρέκλινγκ και οι ομοίοι του έχουν την ανάγκη να περηφανεύονται προκειμένου να καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες τους, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι ήδη έχουν κριθεί ένοχοι από τον ελληνικό λαό, αλλά και από το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών.
Ανάμεσα στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και άλλο φλέγον ζήτημα της συμφωνίας με τα Σκόπια, είναι απολύτως αναγκαίο να συνδεθούν αυτά τα δύο ζητήματα για να αναδειχθεί η ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας όπως σμιλεύτηκε δεξιοτεχνικά από τα χέρια ντόπιων και ξένων συμφερόντων, ώστε να μετατραπεί από τόπο ελπίδας και ανάπτυξης σε τόπο χρυσών ευκαιριών για funds και αετονύχηδες των πέντε ηπείρων, αλλά ανείπωτης δυστυχίας και εθνικής κατήφειας για τον λαό της.
Πρέπει να το ομολογήσουμε. Το σχέδιο δουλεύτηκε αριστοτεχνικά και πέτυχε. Χρειάστηκαν μόλις οκτώ – εννιά χρόνια και τέσσερις κυβερνήσεις που με νόμους και πολυνομοσχέδια σαν το σημερινό φρόντισαν να εξουθενώσουν πλήρως την ελληνική οικονομία και να πλήξουν τον παραγωγικό ιστό, χωρίς να διορθώσουν κανένα από τα προβλήματα που είχε. Απλά, τον έβγαλαν νοκ άουτ. Και επιπλέον, παράπλευρα, δουλεύτηκε εξίσου μεθοδικά ένας σχεδιασμός εθνικής ταπείνωσης με διαρκή χτυπήματα στην παιδεία, την θρησκεία, την ιστορία, τον πολιτισμό, την παιδεία. Κάθε τι που μύριζε «Ελλάδα» και για το οποίο ήμασταν περήφανοι, έπρεπε να «θαμπώσει» και να «υποτιμηθεί».
Αυτό που ζούμε – και ψηφίζεται επί 8 χρόνια από ελληνικές κυβερνήσεις – συνιστά οικονομική αυτοκτονία!
Ούτε τα δημόσια οικονομικά τακτοποιούνται, ως όφειλαν, ούτε το χρέος μειώνεται. Μόνο οι πολίτες χρεώνονται για να πληρώνει το κράτος δανεικά και τοκοχρεωλύσια!
Η «επιτυχία» μας είναι ότι θα ακούσουμε από το ευρω-ιερατείο καλά λόγια. Ότι θα διαλαλήσουν πως η Ελλάδα πέρασε το καθαρτήριο και πλέον μπορεί να περιλαμβάνεται και πάλι στην ομάδα των οικονομικά «ενάρετων». Μικρή, καχεκτική, που πωλείται σε τιμή ευκαιρίας, αλλά… «ενάρετη».
Αυτή είναι λοιπόν οι επιτυχία μας;
Και νομίζουμε, εμείς οι θλιβεροί και αδαείς, αλλά και οι περισπούδαστοι και ικανοί ηγήτορες της… «ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας» ότι με αυτό τον τρόπο θα… τσιμπήσουν οι αγορές;
Μα και αυτές… μαγαζιά είναι! Και όταν τα συμφέροντά τους δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα των Βρυξελλών, τότε τα πιστοποιητικά που μοιράζουν οι Βρυξέλλες τα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Και έπειτα, το ζήτημα για τον ελληνικό λαό είναι από ποιόν θα… δανείζεται η χώρα ή αν αυτή η χώρα αναπτύσσεται, δημιουργεί θέσεις εργασίας και παράγει πλούτο;Δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση, λοιπόν. Έχουμε μπροστά μας ένα νομοθέτημα, τοξικό και απαράδεκτο.
Με μία ακόμα πρόβλεψη εγγύησης ύψους 25 δις σε κρατική περιουσία. Με τη δυνατότητα των τραπεζών να ξεπουλάνε ακόμα περισσότερα δάνεια σε funds, με το νέο «ψαλίδι» σε συντάξεις, με τους φόρους να παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη για να καλύπτονται τα τεράστια υπερ-πλεονάσματα και φυσικά, με τους μισθούς να παραμένουν καθηλωμένοι, με τον ΕΝΦΙΑ να ισχύει και όλα αυτά τα περιοριστικά μέτρα που επί οκτώ χρόνια τώρα, μέρα τη μέρα και χρόνο τον χρόνο φορτώνονταν στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Ένα νομοθέτημα που δεν απαντάει στο απλό, απλοϊκό, ερώτημα: Αφού βγαίνουμε από τα μνημόνια, γιατί δεν καταργούνται οι ανίεροι φόροι; Γιατί δεν χαμηλώνει η τιμή της βενζίνης; Γιατί δεν μειώνεται το ΦΠΑ; Γιατί δεν αυξάνεται ο βασικός μισθός;
Ωστόσο, και η ΝΔ ας μην αρκείται να καταγγέλλει και να μιλάει αβασάνιστα για μειώσεις φόρων και θέσεις εργασίας. Που θα τις βρει τις θέσεις εργασίας; Θα τους προσλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του; Και πως θα μειωθούν φόροι; Θα πληρώνει τη διαφορά ο Κυριάκος; Παίζουν με τη φωτιά όσοι υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη του κόσμου, ιδίως μετά από οκτώ χρόνια.
Η ΝΔ ας πει μόνο αυτό: Συμφωνεί ή όχι, δεσμεύεται η χώρα από τα πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί; Αν ναι, τότε τελειώνει η συζήτηση. Καμία ουσιαστική αλλαγή δεν μπορεί να κάνει ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε κάποιος άλλος. Εκτός και αν η ΝΔ υποστηρίξει πως δεν δεσμεύεται από τη συμφωνία με τους δανειστές και ότι θα την καταργήσει εφόσον γίνει κυβέρνηση… Μπορεί να το κάνει;
Κλείνοντας θα επαναλάβω κάτι που το έχω ξαναπεί: Και μόνο το γεγονός πως υπήρξα και παραμένω ο μόνος που παραιτήθηκε από υπουργική θέση, αρνούμενος τις μνημονιακές απαιτήσεις, δείχνει πολλά. Δεν είναι εγωιστικό. Δεν το υπενθυμίζω για να περηφανευτώ, αλλά για καταδείξω ότι όσοι υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια σε υπουργεία και κυβερνητικά αξιώματα, άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα έκαναν μετεκλογικά και ότι, τελικά, όλοι υπηρέτησαν ηθελημένα ή άθελά τους, ένα σχέδιο συρρίκνωσης της Ελλάδας.
Μόνο που στο τέλος, είμαι βέβαιος πως ο καθείς εξ ημών κρίνεται για αυτά που κάνει και για το εάν συμφωνούν οι άλλοι με αυτά που λέει. Πρώτα κρίνεται από τη συνείδησή του και μετά από τον λαό.
Και εγώ, επειδή δεν θέλω απέναντί μου, ούτε τη συνείδηση, ούτε τον λαό ψήφισα και πάλι αρνητικά στο πολυνομοσχέδιο. Ένα ακόμα «όχι». Γιατί μέσα στη Βουλή είμαι εντολοδόχος των Ελλήνων και όχι του κ. Ρέκλινγκ.