Καθαρά Δευτέρα: Πως θα φτιάξετε χταπόδι ξυδάτο

 
Καθαρά Δευτέρα: Πως θα φτιάξετε χταπόδι ξυδάτο

Ενημερώθηκε: 17/02/18 - 22:50

Καθαρά Δευτέρα: Το κλασικό ορεκτικό για το τραπέζι της σαρακοστής γενικά αλλά και για τα Κούλουμα ειδικά είναι το χταπόδι ξυδάτο. Δεν χρειάζεται ούτε κόπο, ούτε πολλά υλικά, θέλει μόνο προσοχή στην παρακάτω συνταγή.

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 χταπόδι μεγάλο
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι
  • Ρίγανη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Κούλουμα: Γιατί τρώμε λαγάνα την Καθαρά Δευτέρα

    Εκτέλεση

  • Το χταπόδι που θα αγοράσετε πρέπει να είναι καλά χτυπημένο.
  • Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, ξίδι και αλάτι.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει καλά.
  • Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε την πέτσα του να μείνει λευκό. Το κόβετε σε φέτες, το βάζετε σε πιατέλα και το περιχύνετε με λαδορίγανη.