Η μητέρα των μαχών απόψε (8/10) στο ΣΕΦ

 
Η "μητέρα των μαχών" στο ΣΕΦ

Ενημερώθηκε: 08/10/17 - 17:39

Το πρώτο από τα... πολλά που έρχονται μέσα στη χρονιά, μεταξύ τους ντέρμπι, δίνουν απόψε στο άδειο, λόγω τιμωρίας Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, για την πρώτη αγωνιστική της Stoiximan. Gr Basket League (19:30, Cosmote Sport 4HD & thepressroom.gr).

Βέβαια, σημαντικό είναι να τονίσουμε, πως οι δυο ομάδες στην παρούσα φάση είναι ανέτοιμες και η εικόνα που θα παρουσιάσουν στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, δεν θα είναι αντιπροσωπευτική για την υπόλοιπη χρονιά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κυνηγήσουν τη νίκη, σ' ένα "αιώνιο ντέρμπι".

Ο γηπεδούχος, Ολυμπιακός, πέρα από την απουσία του κόσμου, θα πρέπει να δεχτεί και να "ζήσει", χωρίς τον Μπράιαν Ρόμπερτς και πιθανότατα τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δεν προπονήθηκε τις τελευταίες μέρες και θα αποτελέσει έκπληξη η παρουσία του, στη 12αδα των "ερυθρολεύκων".

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός, επιστρέφει στον... τόπο του εγκλήματος, εκεί που λίγους μήνες πριν είχε "αλώσει" το ΣΕΦ και κατακτούσε το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ο Τσάβι Πασκουάλ, πέρα την απουσία του Λεκαβίτσιους, δεν αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα, με τον Καταλανό τεχνικό να βασίζεται στην αθλητικότητα της ομάδας του.

Ξεχωριστό γεγονός αποτελεί η επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι, με την "εξάστερη" φανέλα, στον τόπο που έζησε μοναδικές στιγμές, ως παίκτης του Ολυμπιακού, για τέσσερα χρόνια.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Πηλοΐδης, Αναστόπουλος και Τζαφλέρης.