Τι θα φάμε σήμερα; Παραδοσιακή, μαμαδίστικη συνταγή για ψάρι στο φούρνο με ντομάτα.
Ένα εύκολο και νοστιμότατο φαγητό που πάντα θυμίζει «σπίτι».
Το πλακί είναι ένας τρόπος μαγειρέματος που ταιριάζει σε ψάρια με άσπρο κρέας, κυρίως μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, που μπορούν εύκολα να φιλεταριστούν.
Τέτοια ψάρια είναι ο κολιός, το φαγκρί, η συναγρίδα, η σφυρίδα, ο μπακαλιάρος, η γλώσσα, ο ξιφίας (προτείνουμε να μην το φτιάξετε με τόνο ή σολωμό).
Υλικά συνταγής:
Κατάλληλο για ψητό ψάρι: 1200 γρ. περίπου
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι. Αν είναι μεγάλο το κόβετε μερίδες, αν είναι μικρά τα αφήνετε ολόκληρα. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί, προσθέτετε τις ντομάτες, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
Αφήνετε να πάρει βράση και αδειάζετε σε ταψάκι.
3. Αραδιάζετε στο ταψί με τη σάλτσα, το ψάρι, ρίχνετε πάνω του μερικές κουταλιές από τη σάλτσα και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 35 - 50 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος.
4. Βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Πηγή:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: