Θαλασσινά κεφτεδάκια

 
Θαλασσινά κεφτεδάκια

Ενημερώθηκε: 06/07/18 - 01:58

Καλοκαίρι χωρίς θαλασσινά δε γίνεται! Εκτός όμως ότι τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι άμεσα συνδεδεμένα με το καλοκαίρι, αποτελούν και μια πολύ θρεπτική επιλογή για το διατροφολόγιό μας.

Υλικά

- 200 γρ. καθαρισμένα καλαμαράκια

- 200 γρ. καθαρισμένο χταπόδι

- 200 γρ. καθαρισμένες σουπιές

- 2 κρεμμύδια καθαρισμένα

- 1 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

- 200 γρ. ψωμί μουλιασμένο σε λευκό κρασί

- 1 φλιτζ τσαγιού κόκκινο κρασί

- 2 κουτ σούπας ξύδι

- 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο

- 1 κ. σ ρίγανη

- Αλάτι, πιπέρι

- Τριμμένη γαλέτα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε το χταπόδι, τα καλαμαράκια και τις σουπιές και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το μουλιασμένο ψωμί σε κομματάκια, τον μισό μαϊντανό, το κόκκινο κρασί και το ξύδι, το λάδι και τέλος τη ρίγανη.

Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά το μίγμα, κατά προτίμηση με τα χέρια και το βάζετε στο μίξερ λίγο-λίγο και το αλέθετε μέχρι να γίνει πολτός.

Στη συνέχεια τον τοποθετείτε σε ένα άλλο μπολ.

Μόλις τελειώσει και η τελευταία δόση, αφήνετε τον πολτό στην άκρη για 10 λεπτά. Προσθέτετε σιγά-σιγά γαλέτα ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να σφίγγει.

Ρίχνετε από πάνω λίγο αλεύρι και τον αφήνετε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Πλάθετε τους κεφτέδες στρογγυλούς, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε.

Σε περίπτωση που θέλετε να τους κάνετε ψητούς, τους πλάθετε σε πλατιά μπιφτέκια, τα βάζετε σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 1 ώρα αφού τα ραντίσετε με λίγο νερό.