Σπανακόπιτα σε κροκέτες από την Αργυρώ

 
Σπανακόπιτα σε κροκέτες από την Αργυρώ

Ενημερώθηκε: 19/07/17 - 15:26

Απολαυστικές μπουκιές σπανακόπιτας σε κροκέτες έχετε δοκιμάσει;

συνταγή

Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Φτιάξτε αυτή τη τηςείναι εκπληκτική.

Υλικά Συνταγής

  • 300 γραμ. σπανάκι
  • 200 γραμ. ανθότυρο
  • 100 γραμ. μαλακή φέτα
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 2 κοφτά κ.γλ μπέικινκ πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό σπορέλαιο για το τηγάνισμα
    • Εκτέλεση

      Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι για τις κροκέτες με σπανάκι, πρέπει να το πλύνουμε, να το ζεματίσουμε και να το στραγγίσουμε πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο απλά το ξεπαγώνουμε και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι ή σφίγγοντας το στις παλάμες.

      Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα τυριά, το κρεμμυδάκι κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε τον χυλό. Πρέπει ο χυλός να είναι αρκετά σφιχτός ώστε να πέφτει σε κουταλιές. Όχι αραιός.

      Τηγανίζουμε σε κουταλιές το μίγμα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσει.
      Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.