Μπουγιουρντί. Η λέξη μπουγιουρντί σήμαινε αρχικά την έγγραφη διαταγή αξιωματούχου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σήμερα σημαίνει το επίσημο έγγραφο, συνήθως με δυσάρεστο οικονομικό περιεχόμενο. Το μπουγιουρντί όμως είναι και μεζές της ελληνικής κουζίνας με...ευχάριστο περιεχόμενο! Δείτε λοιπόν μια εύκολη συνταγή για νόστιμο μπουγιουρντί και ετοιμάστε τον φούρνο!
Υλικά Συνταγής
1 κομμάτι ανιτκολλητικό χαρτί ψησίματος 1κομμάτι αλουμινόχαρτο 1 κομμάτι φέτα (ολόκληρο κομμάτι) 150 γρ. κασέρι Ελασσόνας ( κομμένο σε φέτα, καρεδάκια ή τριμμένο) 2 ντομάτες ώριμες κόκκινες και σφιχτές 2 καυτερές φρέσκες πιπεριές ψιλοκομμένες 1 πιπεριά πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά μπόλικη ρίγανη ψωμί φρυγανισμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε στον πάγκο 1 κομμάτι αλουμινίχαρτο και επάνω τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ακουμπάμε την φέτα, ολόκληρο το κομμάτι. Προσθέτουμε την ντομάτα, την καυτερή πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη και ραντιζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τέλος πασπαλίζουμε με το κασέρι σε καρεδάκια ή τριμμένο.
Πιάνουμε το αλουμινόχαρτο και φυλακίζουμε το μπουγιουρντί.
Ψήνουμε για περίπου 15´ να λιώσουν τα τυριά.
Μόλις βγάζουμε απο το φούρνο ανακατεύουμε το μπουγιουρντί με ένα κουτάλι, περιχύνουμε ελαιόλαδο και σερβίρουμε με λεπτές φέτες φρυγανισμένο ψωμί, όσο ακόμα ειναι ζεστό.
Και ιδού:
Πηγή:argyro.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: