Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Αγιορείτικη συνταγή από τον π. Νικήτα

 
Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Αγιορείτικη συνταγή από τον π. Νικήτα

Ενημερώθηκε: 24/03/20 - 23:20

Μια διαφορετική συνταγή, αγιορείτικη, από τον π. Νικήτα, για μπακαλιάρο σκορδαλιά σας δίνουμε για το τραπέζι της 25ής Μαρτίου και όχι μόνο.

ΥΛΙΚΑ

- 1 κιλό παστός μπακαλιάρος, ½ φλιτζάνι λάδι, 1 ματσάκι σέλινο, 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

- 6 σκελίδες σκόρδο, 5 πατάτες, 3 κουταλιές ξίδι, 2 κουταλιές άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Τεμαχίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τα πτερύγια και την ουρά και τον ξαλμυρίζουμε για 24 ώρες.

- Απλώνουμε στον νταβά το σέλινο και πάνω του τα κομματάκια του μπακαλιάρου.

- Από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι.

- Προσθέτουμε λάδι και νερό.

- Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να χυλώσει η σάλτσα.

- Πριν χυλώσει όμως παίρνουμε 2½ φλιτζάνια ζουμί που θα μας χρειαστεί για την σκορδαλιά.

- Βράζουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις περνούμε από τον μύλο.

- Λιώνουμε τα σκόρδα στο γουδί.

- Αναμειγνύουμε τον πουρέ με τα σκόρδα, αλάτι, πιπέρι, το ξίδι, τον άνηθο και το ζουμί από το ψάρι ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.

- Αφού κατεβάσουμε τον νταβά από την φωτιά περιχύνουμε το ψάρι με τη σκορδαλιά και κουνάμε καλά τον νταβά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΠΗΓΗ: dogma.gr