Ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα και η νηστεία είναι η απαραίτητη.
Για Μεγάλη σας έχουμε το νοστιμότερο πικάντικο χταπόδι με κκοφτό μακαρονάκι!
Συστατικά
250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
20 γρ. ούζο
340 γρ. χταπόδι SAFCOL σε πικάντικη σάλτσα (2 κονσέρβες)
θυμάρι φρέσκο, 4-5 κλωνάρια μόνο τα φύλλα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρει η συσκευασία. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν κάψει προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε πολύ λίγο ακόμα, για μισό λεπτό περίπου.
Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τις 2 κονσέρβες χταπόδι και τα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι δεν θέλει όμως πολύ γιατί η σάλτσα από το χταπόδι είναι ήδη πικάντικη. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι η σάλτσα να δέσει 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το θυμάρι και σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο.
Πηγή:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Babaganoush, ένας αυθεντικός ανατολίτικος μεζές