Κέικ πορτοκάλι από την Αργυρώ

 
Κέικ πορτοκάλι από την Αργυρώ

Ενημερώθηκε: 29/01/22 - 18:42

Μια γρήγορη συνταγή με απλά υλικά που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Το άρωμα που αναδύεται κατά το ψήσιμο αυτού του γλυκού θα μοσχοβολίσει όλο το σπίτι. Τόσο απλό και εύκολο, αλλά και τόσο αφράτο, αρωματικό και ζουμερό που θα σε ξετρελάνει!

Όλοι θα σας ζητούν τη συνταγή για το πιο τέλειο κέικ πορτοκαλιού! Γίνεται και χωρίς μίξερ!

Υλικά Συνταγής

• 300 γραµμ. αλεύρι που φουσκώνει

• 2 πρέζες αλάτι

• 200 γραµμ. βούτυρο μαλακό

• 250 γραµμ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική

• 4 αυγά

• Ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια

• 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική

• 100 γραµμ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

• 140 γραµμ. ξινόγαλο ή γιαούρτι 2% 50 γραμμ. καλαμποκέλαιο

• Λίγο βούτυρο μαλακό και λίγο αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

• Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.

• Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο.

• Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει το βούτυρο για λίγα δευτερόλεπτα.

• Προσθέτουμε την ζάχαρη σταδιακά και χτυπάμε για 2’-3’ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη στο βούτυρο και να κρεμώσει το μείγμα.

• Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά για να τα απορροφά το μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο αυγό.

• Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

• Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε δυνατά για 1’ να εξουδετερώσουμε την μυρωδιά από το αυγό.

• Με σπάτουλα σκάβουμε το μπολ ώστε να ανακατευτούν τυχόν υπολείμματα που έχουν κολλήσει στα τοιχώματα του μπολ.

• Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε.

• Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό.

• Εναλλάξ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το ξινόγαλο ή εναλλακτικά το γιαούρτι, ξεκινώντας πάντα με αλεύρι και τελειώνοντας πάντα με αλεύρι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ