Χταποδάκι βραστό ξιδάτο - Συνταγή Αργυρώς

 
Χταποδάκι βραστό ξιδάτο - Συνταγή Αργυρώς

Ενημερώθηκε: 19/02/18 - 12:04

Καθαρά Δευτέρα: Σαρακοστιανό τραπέζι χωρίς χταπόδι είναι κάτι σαν τοματοσαλάτα χωρίς λάδι. Δημοφιλής μεζές είτε σαλάτα είτε ψητό. Σας έχουμε δώσει ήδη συνταγή για να πετύχετε ένα μαλακό χταπόδι στα κάρβουνα. Ας δούμε και μια συνταγή της Αργυρώς για χταποδάκι σαλάτα, ξιδάτο

Υλικά Συνταγής

1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό
1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό ξίδι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 δαφνόφυλλο
5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο
1 κ.σ. ρίγανη

Συνταγή

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χταπόδι ξυδάτο λαδορίγανη, βάζοντας πρώτα το χταπόδι σε κατσαρόλα με τη γούλα προς τα πάνω. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί. Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40΄ ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι).

Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα. Έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε μπουκιές.

Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά του. Ανακατεύουμε με προσοχή και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.

Καλοφάγωτο Καλή Σαρακοστή