Μισό cheesecake. Μισό εκμέκ. Η σημερινή συνταγή είναι ένα «υβρίδιο» ανάμεσα στο κλασικό εκμέκ με βάση από τσουρέκι και σοκολάτα και ένα cheesecake με dulce de leche όπως αγαπάνε να το φτιάχνουν στη λατινική αμερική.
Υλικά για τη βάση
Γέμιση
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πάσχα 2018: Τι να φτιάξετε με τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή το τσουρέκι αφού το κόψουμε σε κομμάτια για να γίνει τρίμματα.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη βάζουμε στη φωτιά και όταν λιώσει η ζάχαρη τη βγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε μέσα τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα για να λιώσει η σοκολάτα και όταν λιώσει μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με τα τρίμματα του τρουρεκιού.
Αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού το σιρόπι και μετά αδειάζουμε όλο αυτό σε ένα τσέρκι ή σε ένα ταψάκι 25Χ35 εκατοστά.
Το απλώνουμε καλά να έχει το ίδιο πάχος παντού.
Πιέζουμε καλά με την παλάμη για να γίνει μια καλή βάση καθώς παγώνει στο ψυγείο.
Το μεταφέρουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το τυρί μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ.
Μόλις γίνει ένα μαλακό μείγμα, προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μια καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα.
Προσθέτουμε το Dulce de leche και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση και βάζουμε στο φούρνο στους 180° C
Ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά, έως ότου το γλυκό πάρει χρυσαφί χρώμα
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
Πηγή: Coolartisan.gr