Αρωματικοί πατατοκεφτέδες με πλούσια γεύση

 
Αρωματικοί πατατοκεφτέδες με πλούσια γεύση

Ενημερώθηκε: 03/04/17 - 13:48

Με την Μ.Εβδομάδα να είναι προ των πυλών οι νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες αποτελούν μια εξαιρετική λύση για ένα υπέροχο γεύμα.

Υλικά

1 συσκευασία έτοιμου πουρέ ή 1 κιλό πατάτες
100γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
400ml νερό
1 φλιτζάνι φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
2-3 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
2 αβγά
1 μικρό ματσάκι φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη
3-4 κουτ. σούπας φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
λίγο μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη ζύμη να σφίξει για 15 περίπου λεπτά στο ψυγείο κι ύστερα πλάθετε κεφτεδάκια - λιγάκι πλακουτσωτά.
Τα περνάτε από το καλαμποκάλευρο και τα βάζετε σε δισκάκι. Τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν για μια ώρα.
Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μόλις κάψει, τηγανίζετε τα πατατοκεφτεδάκια κι από τις δυο πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν. Δεν φεύγετε ούτε στιγμή από πάνω τους γιατί χρειάζονται ελάχιστο τηγάνισμα. Τα βγάζετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε σε πιατέλα ζεστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια διαφορετική γαριδομακαρονάδα

Η νηστίσιμη πίτσα που θα ξεχάσετε το κρέας

Γεμιστά κολοκυθάκια με μανιτάρια