Άκης Πετρετζίκης: Η απόλυτη συνταγή για το... ξεραμένο τσουρέκι!

 
Άκης Πετρετζίκης: Η απόλυτη συνταγή για το... ξεραμένο τσουρέκι!

Ενημερώθηκε: 19/04/17 - 16:19

Και μπορεί το Πάσχα να τέλειωσε, αλλά τα περισσεύματα όχι, οπότε ο Άκης Πετρετζίκης μας βοηθά με την απόλυτη συνταγή για το ξεραμένο τσουρέκι που μας ξέμεινε!

Συστατικά

τσουρέκι

  • 1 κομμένο σε φέτες 2 εκ.
  • 200 γρ. φράουλες χωρίς το κοτσάνι, κομμένες στη μέση και λίγες παραπάνω για γαρνιτούρα
  • 4 αυγά
  • 400 γρ. γάλα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο για το ταψί
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. βανίλια σιρόπι ή 2 βανιλίνες
  • κρέμα anglaise για το σερβίρισμα 
    • Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20 x 30 εκ.
    • Τοποθετούμε τις φέτες του τσουρεκιού τη μία δίπλα στην άλλη κι από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες έτσι ώστε η μία φέτα να είναι πάνω στην άλλη. Κόβουμε κάποιες φέτες στη μέση, αν είναι απαραίτητο.
    • φράουλες.

    • Βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια τις
    • Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφριά τα αυγά ίσα να αναμειχθούν.
    • Ρίχνουμε στο μπολ και το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
    • Περιχύνουμε το μείγμα στο τσουρέκι μας μέχρι να είμαστε σίγουροι πως έχουν καλυφθεί όλα τα κομμάτια μας.
    • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 έως 12 ώρες.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο

    • στους 170 οC με αέρα.
    • Μόλις το τσουρέκι μας τραβήξει όλη τη γέμιση, το βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
    • Σερβίρουμε με κρέμα anglaise και τις φράουλες που έχουμε κρατήσει για τη γαρνιτούρα μας.
      • akispetretzikis.gr

        Πηγή:

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

        Πάσχα 2017: Έτσι θα φτιάξετε μυρωδάτο και αφράτο τσουρέκι

        Σήμερα η Αργυρώ μαγειρεύει την τελειότερη γαριδομακαρονάδα!

        Αρωματικοί πατατοκεφτέδες με πλούσια γεύση