Στη Ρόδο αύριο το «επεισοδιακό» 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ - ΠΑΜΕ: Μέθοδοι συνδικαλιστικής μαφίας

 
Στη Ρόδο αύριο το «επεισοδιακό» 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ -  ΠΑΜΕ: Μέθοδοι συνδικαλιστικής μαφίας

Ενημερώθηκε: 03/04/19 - 21:46

Σε ξενοδοχείο της Ρόδου προγραμματίστηκε να διεξαχθούν αύριο, Πέμπτη, οι εργασίες του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που επρόκειτο να γίνουν τον προηγούμενο μήνα στην Καλαμάτα, αλλά διακόπηκαν, λόγω έντασης.

«Ντου» του ΠΑΜΕ σε εκδήλωση της ΓΣΕΕ: Ένταση και «ξύλο» στην Καλαμάτα (video)

Διαβάστε σχετικά:

Από τη Ρόδο, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, υπεραμύνθηκε του δημοκρατικού χαρακτήρα και των διαδικασιών του συνεδρίου και καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, επιστρέφοντας τον χαρακτηρισμό «συνδικαλιστική μαφία» που απέδωσαν στην πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, κάνοντας λόγο για «κομματική κόζα νόστρα».

 Νέα επεισόδια και ενδεχόμενο αναβολής στο συνέδριο της ΓΣΕΕ (Video)

Διαβάστε σχετικά:

Ο κ. Παναγόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Σάββα Χατζησάββα, κι άλλα μέλη της διοίκησής του, πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στην περιφέρεια, όπου έγινε δεκτός από τον αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Φλεβάρη, στον δήμο Ρόδου, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Φώτη Χατζηδιάκο, και την αστυνομική διεύθυνση Δωδεκανήσου, όπου είχε συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή, Μιχάλη Καληωράκη.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μίλησε για μία περίεργη κατάσταση, «να πρέπει να απολογηθείς στους κατοίκους ενός υπέροχου νησιού ότι υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί το παραμικρό που μπορεί να το πλήξει». Θύμισε, μάλιστα, ότι πριν τρία χρόνια πραγματοποιήθηκε εδώ ένα «άψογο συνέδριο», που προσέφερε στην τοπική οικονομία και την αίγλη που πρέπει να έχει το νησί, αλλά δυστυχώς τώρα δεν έρχονται με τις καλύτερες συνθήκες.

«Μετέφεραμε το συνέδριο στη Ρόδο, λόγω ανωτέρας βίας» είπε ο κ. Παναγόπουλος, ενώ, απαντώντας στο ΠΑΜΕ που υποστήριξε ότι υπάρχουν νόθοι κι εργοδότες στο συνέδριο, είπε ότι «πάντα το έκαναν» και διαβεβαίωσε ότι «εργοδότης δεν υπάρχει κανένας και είναι αστείο όταν το λένε για κάποιον που εκ της συνδικαλιστικής του ιδιότητας συμμετέχει στο δ.σ. μίας επιχείρησης, είτε ως εκλεγμένος, είτε επειδή τον διόρισε το σωματείο. Απλά έχουν διαφορετική αντίληψη, αφού το συνδικαλιστικό κίνημα πάλεψε για να βρίσκεται στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι μισθωτοί, με εξαρτημένη σχέση εργασίας και δεν έχουν στη δούλεψή τους άλλους ανθρώπους να τους μισθοδοτούν» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Ερωτηθείς, πού πιστεύει ότι αποσκοπούν όλα αυτά, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι δεν μπορεί να είναι στο μυαλό τους, γνωρίζει όμως ότι όλα αυτά που κάνουν σχετίζονται με κάποια κομματική επιδίωξη, καθώς «βρισκόμαστε και σε μία οιονεί προεκλογική περίοδο». Εκείνο, όμως, για το οποίο είναι σίγουρος, όπως είπε, είναι ότι τους βολεύει στο να διοριστεί διοίκηση στη ΓΣΕΕ. Όπως εξήγησε, αν το τέλος αυτής της ιστορίας είναι κακό, δηλαδή αν δεν πραγματοποιηθεί συνέδριο, θα πρέπει να γίνει διορισμός διοίκησης, αφού εκπνέει πλέον και η νόμιμη θητεία της απερχόμενης και το πρωτοδικείο θα πρέπει να ορίσει διοίκηση. Είπε, ακόμη, ότι αυτοί που τους καταγγέλλουν δεν έχουν αρνηθεί να μπουν σε διορισμένη διοίκηση και πριν από έναν μήνα διέλυσαν το συνέδριο της μεγαλύτερης ομοσπονδίας που συμμετέχει στη ΓΣΕΕ, αυτής των ιδιωτικών υπαλλήλων, πήγαν στο πρωτοδικείο καιμ ενώ είναι μειοψηφία, ζήτησαν να ορίσει το πρωτοδικείο μονοπαραταξιακή διοίκηση από αυτούς, κάτι που δεν έγινε και τελικά διορίστηκε η ίδια ακριβώς διοίκηση. Αυτό, όπως είπε, δεν μπορούν να το επιτρέψουν στη ΓΣΣΕ, καθότι είναι πάρα πολλά χρόνια εκλεγμένοι και δεν μπορεί ο ίδιος να βρεθεί διορισμένος μετά από 13 χρόνια εκλεγμένος.

Σχετικά με τον χαρακτηρισμό «συνδικαλιστική μαφία»,ο κ. Παναγόπουλος σχολίασε ότι «δεν πρόκειται για κομμουνιστές, πρόκειται για επαγγελματίες ψεύτες. Οι κομμουνιστές έχουν ή είχαν αρχές. Το να χρησιμοποιούν τέτοιους βαρύτατους χαρακτηρισμούς, σημαίνει ότι θεωρούν ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμες. Αν, λοιπόν, η μαφία, τουτέστιν εγκληματική οργάνωση, δεν είναι ποινικά κολάσιμη λέξη, τότε και εγώ με ευκολία θα πω ότι αυτοί δεν πρόκειται να είναι παράταξη και συνδικαλιστές, είναι μία κομματική κόζα νόστρα».

Το απόγευμα συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που υποστηρίζουν το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Ρόδου, ζητώντας τη ματαίωση του συνεδρίου, καταγγέλλοντας τις διαδικασίες της πλειοψηφίας της διοίκησης.

ΠΑΜΕ: Μέθοδοι συνδικαλιστικής μαφίας από τη ΓΣΕΕ

«Μεθόδους συνδικαλιστικής μαφίας» με τις οποίες η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ επιχειρεί να διοργανώσει στη Ρόδο κατήγγειλε το ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη στελεχών του στο νησί.

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Γιώργος Πέρρος είπε, μεταξύ άλλων, ότι επειδή κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα «ότι έρχονται… οι βάρβαροι να κάνουν κάθοδο στο νησί», θέλω να διαμηνύσω ότι έρχονται οι πραγματικοί αντιπρόσωποι να κουβεντιάσουν με τους εργαζόμενους και να ανοίξουν ζητήματα που υπάρχουν και εδώ. Όπως σημείωσε, «τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ, που δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη της οργάνωσης της εργατικής τάξης, που παλεύουμε καθημερινά στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική, που εκλεγόμαστε μέσα από αυτούς τους αγώνες και με ζωντανές πραγματικές συλλογικές διαδικασίες των εργαζόμενων σε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα του ταξικού κινήματος, έχουμε καταγγείλει από την αρχή και θέλουμε και από εδώ να ενημερώσουμε την εργατική τάξη ότι αυτό το συνέδριο δεν έχει καμιά σχέση με συνέδριο εργατικής οργάνωσης».

Σύμφωνα με τον κ. Πέρρο, από το Συνέδριο αυτό οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό για τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους, αφού «η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τους αγώνες της εργατικής τάξης».

Το ΠΑΜΕ κατήγγειλε «μια πρακτική και κατεύθυνση που ακολουθούν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Ομάδα Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ) που συκοφαντεί, το σημαντικό ζήτημα της λειτουργίας των συνδικάτων και της συμμετοχής των εργαζομένων σ' αυτά».