Βουλιαγμένη: Μαρτυρίες «φωτιά» - Έλεγχος για νοθευμένα ποτά

 
δδδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 29/10/24 - 09:28

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ελέγχων για τις φιάλες αλκοόλ που κατασχέθηκαν από γνωστό κλαμπ της Λεωφόρου Βουλιαγμένης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε πρόβλημα με τα ποτά που κατανάλωσαν μαθητές, τέσσερις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν με σπασμούς στο νοσοκομείο, βρίσκονται οι αρχές.

Μάλιστα, σήμερα Τρίτη (29/10) συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσει εάν τελικώς θα σφραγιστεί το κλαμπ.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στην ΕΡΤ για το περιστατικό με τους μαθητές που κατέρρευσαν -και εξετάζεται το ενδεχόμενο κατανάλωσης νοθευμένων ποτών σε γνωστό κλαμπ- εξήγησε με ποιον τρόπο γίνεται η νόθευση ποτών και τι μπορεί να προκαλέσει αυτή στον οργανισμό.

«Η παράνομη πρακτική στο εμπόριο οινοπνεύματος είναι τριπλή. Η πρώτη πιο επικίνδυνη για την δημόσια υγεία είναι τα «ποτά - μπόμπες». Πρόκειται για ποτά που παρασκευάζονται σε παράνομα εργαστήρια με χρήση βιομηχανικής αλκοόλης που προορίζεται για ιατρική και περιέχει αρκετές τοξικές ουσίες, μεταξύ αυτών και μεθανόλη.», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Θωμαΐδης.

Για τις παρενέργειες στην υγεία ενός ανθρώπου από την κατανάλωση ενός ποτού «μπόμπα», ο καθηγητής ανέφερε ότι προκαλεί: «ζαλάδες, ιλίγγους, εμετούς, επηρεάζεται η νεφρική λειτουργία και το οπτικό νεύρο, οδηγώντας ακόμα σε προσωρινή απώλεια όρασης. Σε μεγαλύτερη κατανάλωση μπορεί κάποιος να καταλήξει σε κωματώδη κατάσταση, ενώ στην υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο».

«Η μεθανόλη είναι επικίνδυνη και μπορεί να αφήσει μόνιμη βλάβη, αν είναι σε υπερβολική ποσότητα.», κατέληξε ο καθηγητής.

Πατέρας μαθήτριας: «Δεν υπήρχε περιορισμός στο αλκοόλ»

Πατέρας μιας ανήλικης κοπέλας μιλώντας στο MEGA περιέγραψε τα όσα είδε φτάνοντας έξω από το μαγαζί.

«Φτάνοντας εγώ εκεί βλέπω μία κατάσταση στην οποία υπάρχουν 4- 5 πούλμαν τα οποία φόρτωναν παιδιά, πάνω από 150 με 200 παιδιά έξω στα πεζούλια της Βουλιαγμένης να κάθονται και να περιμένουν είτε γονείς είτε να επιβιβαστούν στα πούλμαν. Και υπήρχαν και 1 – 2 ασθενοφόρα τα οποία προφανώς είχαν έρθει στον χώρο για να παραλάβουν παιδιά τα οποία δεν αισθανόντουσαν καλά.

Κατέληξε να είναι ένα event στο οποίο σέρβιραν αλκοόλ χωρίς κανέναν έλεγχο και προφανώς και κακής ποιότητας αλκοόλ. Κάποια από τα παιδιά τα γνώριζε, μάλιστα ένα από τα παιδιά έκανε κι εμετό πάνω της, ήταν εκτεταμένο δηλαδή η αδιαθεσία ορισμένων παιδιών. Δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός στο αλκοόλ», δήλωσε αρχικά ο πατέρας μαθήτριας.

«Μέσα στο κλαμπ υπήρχαν πάνω από 300 παιδιά από διάφορα σχολεία της Αγίας Παρασκευής, Γέρακα, Παλλήνης, Κάντζας. Μάλιστα διοργανώθηκε και σε βαθμό που να υπάρχουνε νοικιασμένα πούλμαν, τα οποία θα παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο και θα τα επιστρέφανε στο χώρο του σχολείου», πρόσθεσε ο πατέρας μαθήτριας.

Μαθήτρια «σπάει» την σιωπή της για το κλαμπ της «κόλασης»

«Τα παιδιά δεν μπορούσαν ανταπεξέλθουν. Οι μισοί είχαν χάσει τις αισθήσεις τους, οι άλλοι ξέρναγαν. Την ώρα που φεύγαμε, υπήρχαν ακόμα παιδιά λιπόθυμα που τα βγάζανε έξω. Ένα παιδί από το σχολείο μου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το δεκαπενταμελές μας ενημέρωσε ότι διοργανώνεται μία χοροεσπερίδα για το σχολείο μας, απλά μας είπε την ώρα και την ημέρα που πρέπει να παρευρεθούμε εκεί. Κάποια παιδιά που ήθελαν να πάνε με πούλμαν, ήμουν και εγώ μέσα σε αυτά τα παιδιά, μας ενημέρωσε το δεκαπενταμελές την ώρα που θα πρέπει να βρισκόμαστε στο σχολείο ώστε να πάμε στο μαγαζί», δήλωσε αρχικά η μαθήτρια μιλώντας στο Mega.

«Εκεί μέσα έπιναν ανεξέλεγκτα, δεν υπάρχουνε συνοδοί. Γενικά το θέμα βρωμάει από το κεφάλι και κάνουν εκδηλώσεις και σε μπαρ και σε όλα αυτά ανήλικα με ποτά. Πώς κλείσανε τα μπουκάλια και τα ποτά;», ανέφερε μητέρα μαθήτριας.

«Όταν 10 παιδιά βλέπουνε δύο μπουκάλια μπροστά τους με αλκοόλ προφανώς και θα πιουν. Άκουσα από παιδιά ότι ένιωσαν ότι τα ποτά ήτανε ‘μπόμπα’», συμπλήρωσε η μαθήτρια.

Οι διοργανωτές, μάλιστα, έχουν θεσπίσει και ταρίφα, που κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ για την είσοδο στο μαγαζί, αναλόγως με τη θέση που θα έχει ο κάθε μαθητής μέσα στο κλαμπ. Πόσο κοντά θα βρίσκεται στη σκηνή και αν θα έχει πρόσβαση στα παρασκήνια. Σε όλες τις θέσεις, απ’ ό,τι φαίνεται, ωστόσο, η πρόσβαση στο αλκοόλ είναι ίδια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ