Τα πεπραγμένα της παλιάς και τις εξαγγελίες της νέας γερμανικής κυβέρνησης για τις εξαγωγές εξοπλισμών σχολιάζει ο Τύπος.
«Λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν οι πολιτικοί τις υποσχέσεις τους για τουςεξοπλισμούς; Τα νέα στοιχεία για τις εξαγωγές στρατιωτικών εξοπλισμών της γερμανικής κυβέρνησης μιλούν από μόνα τους» αναφέρει σε σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung και συνεχίζει: «Με άδειες για αμφισβητήσιμες συμφωνίες ο απερχόμενος κυβερνητικός συνασπισμός (CDU/CSU και SPD) που εγκατέλειψε πρόσφατα την εξουσία, κατέγραψε ρεκόρ εξαγωγών όπλων, ύψους εννέα εκατομμυρίων ευρώ. Περισσότερο ωφελημένο (…) βγήκε το αυταρχικό καθεστώς της Αιγύπτου. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί στην κυβερνητική συμφωνία του 2018 να μην κάνει ακριβώς αυτό (…) Αλλά στο τέλος της θητείας της δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία».
Όπως παρατηρεί το σχόλιο, ακριβώς αυτή η στάση είναι το πρόβλημα της γερμανικής πολιτικής.«Η χώρα θέλει να υπερασπιστεί την ειρήνη, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλει να παραιτηθεί από προσοδοφόρες αναθέσεις σε εταιρείες οπλικών συστημάτων. Και έτσι, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπ. Οικονομικών Όλαφ Σολτς, έδωσε πράσινο φως γρήγορα για μεγάλες παραγγελίες. Το γεγονός ότι κορυφαίες ΜΚΟ κατηγορούν τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν εμπόδισε τις αποφάσεις. Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού (SPD, FDP και Πρασίνων) στην κυβερνητική της συμφωνία διαμηνύει ότι θα πράξει διαφορετικά. Οι υποσχέσεις όμως ακούγονται γνωστές:λιγότερα όπλα για χώρες εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ, αυστηρότεροι έλεγχοι των εξαγωγών. Και φυσικά ‘όχι’ σε εξοπλισμούς για τους εμπλεκόμενους στον πόλεμο της Υεμένης. Αυτά προσυπέγραψε ένας καγκελάριος, ο οποίος ως αντικαγκελάριος δεν τήρησε τις ίδιες υποσχέσεις».
26 Δεκεμβρίου 1944: Κρίσιμη σύσκεψη στην Αθήνα μεταξύ Τσώρτσιλ και Γ.Παπανδρέου – Αποτυχημένη προσπάθεια του ΕΛΑΣ να ανατινάξει το ξενοδοχείο «Μ.Βρετανία»