Eκτός λειτουργίας ετέθη από το μεσημέρι το ιστορικό νοσοκομείο Μπαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη ( ιδρύθηκε το 1753) λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στην ταράτσα του κτηρίου.
Στις 12.30 λόγω της φωτιάς στην οροφή τουΓηροκομείου (του Ελληνικού Νοσοκομείου ZeytinburnuBalıklı)το κτίριο γέμισε καπνό, με αποτέλεσμα 80 ασθενείς να απομακρυνθούν από το κτίριο από Υγειονομικούς, πυροσβέστες, αστυνομικούς και πολίτες.
«Η Ομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα. Ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματά της, στο οποίο έβρισκαν περίθαλψη και ζεστασιά οι ηλικιωμένοι αδελφοί μας, υπέστη σημαντικές ζημιές από καταστροφική πυρκαγιά. Δοξολογούμε τον Θεό που δεν είχαμε θύματα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωση του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τις αρχές της πόλης για την άμεση παρέμβαση: "Αισθανόμεθα πόνο για ό,τι συνέβη, αλλά θα ξεπεράσουμε και αυτή την δοκιμασία. Και πάλι, ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους όσοι βοήθησαν αυτή την δύσκολη στιγμή, και όλους εκείνους που δηλώνουν έτοιμοι να μας ενισχύσουν για την αποκατάσταση των ζημιών. Μας συγκινεί το ενδιαφέρον τους, και κυρίως η με κάθε τρόπο συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσιμης κατάστασης. Τους ευχαριστούμε που βρίσκονται στο πλευρό μας. Ο Θεός να τους έχει καλά».
Το νοσοκομείο του Μπαλουκλί ιδρύθηκε το 1753 από τη συντεχνία των παντοπωλών για την αντιμετώπιση της πανούκλας. Το κτίριο αρχικά ήταν ξύλινο και βρισκόταν στον κήπο του σημερινού ευρωπαϊκού λυκείου.
Αυτό το κτίριο σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του νοσοκομείου, baliklirum.com πιθανότατα κάηκε ολοσχερώς στην πυρκαγιά το 1790 και χτίστηκε ένα μεγαλύτερο με οικονομική δωρεά του Πατριάρχη Νεόφυτου και υπό την αιγίδα του Γεωργίου Μουρούζη, ο οποίος αναφέρεται ως ο επίσημος μεταφραστής της Υψηλής Πύλης.
Το Μπαλουκλί ενώθηκε με τα άλλα ρωμέικα ιδρύματα, όπως το «Χοσπιτάλιον των Γκεμιτζίδων» (ναυτικών) στο Γαλατά και το «Νοσοκομείον της πανώλης» στο Πέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα φιλανθρωπικά ιδρύματα με κέντρο το σημερινό Μπαλουκλί.
Για πολλές δεκαετίες η ταν κέντρο περίθαλψης ασθενών, σε αυτό λειτουργεί ψυχιατρείο, καθώς και μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, που ήθελαν να γηροκομηθούν στον Οίκο Ευγηρίας που διαθέτει.Το Ίδρυμα απέκτησε οικονομική δύναμη με τα κληροδοτήματα και τις δωρεές που έκαναν οι Ρωμιοί.Τα νοσήλια για τους άπορους Ρωμιούς είναι δωρεάν, ενώ η περίθαλψη για τους υπόλοιπους ασθενείς δεν θεωρείται ιδιαίτερα ακριβή. Πλέον το νοσοκομείο λειτουργεί με προσωπικό τούρκους εργαζόμενους.