Ολυμπιακός: Τα άμεσα ζητήματα - Τα δεδομένα για Μαρτίνς και ρόστερ

 
Ολυμπιακός: Τα άμεσα ζητήματα - Τα δεδομένα για Μαρτίνς και ρόστερ

Ενημερώθηκε: 16/05/22 - 15:02

Από την Τετάρτη ξεκινούν και επίσημα οι όποιες κουβέντες για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, αν και το πρωτάθλημα κατακτήθηκε μαθηματικά στις 6 Μαΐου και η ομάδα γιόρτασε με τη φιέστα το περασμένο Σάββατο.

Η διοίκηση της ΠΑΕ και ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να σηκώσουν για τα καλά μανίκια για να καταρτίσουν το πλάνο της επόμενης χρονιάς, ούτως ώστε αρχικά οι Πειραιώτες να επιστρέψουν στους ομίλους του Champions League και στη συνέχεια να κατακτήσουν το νταμπλ στην Ελλάδα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πιστεύει στον Πορτογάλο τεχνικό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πριν από μερικούς μήνες προχώρησε στην ανανέωση της συνεργασίας μέχρι το 2024.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας στο β’ μισό της σεζόν, παρότι κατάφερε να πάρει με σχετική ευκολία το πρωτάθλημα και αποκλείστηκε από το Κύπελλο στις λεπτομέρειες από τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά.

Από τη στιγμή που μένει ο Μαρτίνς, φαίνεται πως θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, το οποίο θα πρέπει να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό από το περσινό για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι.

Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να φύγουν αρκετοί παίκτες και ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν μεγάλα συμβόλαια και δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, θα αποκτηθούν κάποιοι παίκτες, σε θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο Ολυμπιακός και η εκτίμηση που γίνεται ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι μεγαλύτερες αλλαγές στο δυναμικό της ομάδας.

Οι θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα είναι του δεξιού μπακ, η απόκτηση ενός εξτρέμ και ένας σέντερ φορ που θα έχει το γκολ. Αν ο εξτρέμ έχει το στιλ Βαλμπουενά, να παίζει και ως πλέι μέικερ, τότε αυτό θα ήταν το καλύτερο για τους πρωταθλητές.

Αν όχι, τότε θα γίνει κίνηση και για έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στη θερινή μεταγραφική περίοδο. Σε ό,τι αφορά το θέμα του επιθετικού, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει στις υποθέσεις του Ελ Αραμπί (αρχικά) και του Τικίνιο (στη συνέχεια).