ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για το Συνέδριο — Σήμερα η συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής

 
syriza

Ενημερώθηκε: 22/12/23 - 08:42

Με ταχύτατους ρυθμούς τρέχουν οι διαδικασίες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Κουμουνδούρου υπάρχει η άποψη ότι η διαδικασία αυτή θα επισφραγιστεί η ανανέωση του κόμματος σε πρόσωπα και ιδέες.

Η τετραμερής επιτροπή που επεξεργάζεται τις θέσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία – δηλαδή η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Πάππας και ο Γιώργος Τσίπρας – εργάζεται πυρετωδώς ενώ η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή (ΚΟΕΣ) θα συνεδριάσει σήμερα για να εξετάσει όλα τα τεχνικά θέματα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παίρνει μέρος στις επιτροπές αυτές, όπως άλλωστε στο παρελθόν δεν έπαιρνε μέρος και ο Αλέξης Τσίπρας. Στελέχη μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι από μερίδα των ΜΜΕ επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι συνεχίζεται η εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο Παρίσι αντί για την συνεδρίαση της ΚΟΕΣ.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν μάλιστα ότι η συνεδρίαση του εν λόγω οργάνου δεν έγινε την Τετάρτη καθώς δεν υπήρχε απαρτία δεδομένου ότι συμμετέχουν 45 στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα στελέχη αυτά είναι η Ράνια Σβίγκου, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο Σταύρος Αραχωβίτης, ο Γιάννης Βουλγαράκης, ο Κώστας Γενιδούνιας, η Ελένη Γιακουμάκη, ο Χρήστος Δουίτσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Στέργιος Καλπάκης, η Χρύσα Καραγιάννη, ο Νίκος Καραντιλιόν, ο Δημήτρης Καρβούνης, η Ζωή Καρκούλια, ο Μάριος Κάτσης, ο Φώτης Λαμπρινίδης, ο Νίκος Μαδεμλής, ο Γιώργος Μπαλάφας, η Γιώτα Μπελώνη, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, ο Πάνος Ρήγας, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Ελένη Συμεωνίδου, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Χάρης Τσιόκας, η Αγγελίνα Χατζοπούλου, ο Αλέξης Χριστόπουλος, ο Χρήστος Γρίβας, ο Τάσος Πολιτίδης, η Κορνηλία Μακρή, η Φρόσω Σταυράκη, η Παναγιώτα Δριτσέλη, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η Άννα Σαϊνίδου, η Ζανέτ Τσίπρα, η Κυριακή Μάλαμα, η Έφη Παπαλεξίου, η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η Θένια Χαραλαμπίδου, η Λίλα Σουλελέ, η Γιούλη Ρανέλλα.

«Κατηγορηματικά αντίθετοι με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων»

Χθες πάντως και με αφορμή το νομοθέτημα που φέρνει η κυβέρνηση για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι «ο κύριος Μητσοτάκης, μέσα στις εσωτερικές του δυσκολίες, επιχείρησε να ενώσει όλα τα νεοφιλελεύθερα κομμάτια του κόμματος του, μέσα από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες για το “ελεύθερο” πανεπιστήμιο».

Και προσθέτουν πως «είμαστε, λοιπόν, κατηγορηματικά αντίθετοι με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ελεύθερο” πανεπιστήμιο για τον κύριο Μητσοτάκη, όμως, είναι το εξαρτώμενο, από τα ιδιωτικά συμφέροντα, πανεπιστήμιο, τα οποία άλλωστε θα το χρηματοδοτούν.

“Ελεύθερο” πανεπιστήμιο, επίσης, για τον κύριο Μητσοτάκη σημαίνει ακριβό σε δίδακτρα πανεπιστήμιο.

“Ελεύθερο” πανεπιστήμιο για τον Πρωθυπουργό σημαίνει ταφόπλακα στο Δημόσιο, το οποίο χρόνια περιφρονεί και σκοπίμως υπονομεύει τόσο με τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες, όσο και με τις απαξιωτικές αναφορές σ’ αυτό των στελεχών της Κυβέρνησης του.

“Ελεύθερο” πανεπιστήμιο, τέλος, για την Κυβέρνηση της ΝΔ είναι ένα πανεπιστήμιο θεμελιωμένο στα συντρίμμια του Συντάγματος το οποίο, κατά τα ειωθότα, κουρελιάζει και ερμηνεύει κατά το δοκούν.

Επί του πρακτέου, λοιπόν, αυτό που προοιωνίζει το “ελεύθερο” πανεπιστήμιο του κυρίου Μητσοτάκη, είναι ένα ακριβό, κατευθυνόμενο από την αγορά ίδρυμα, με πολύ αμφίβολη ποιότητα εκπαίδευσης».

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξη του τόνισε μάλιστα πως στόχος της νέας κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.

«Αυτό το οποίο κάνει η ΝΔ είναι να παρακάμπτει το σύνταγμα για άλλη μια φορά και να θέλει ουσιαστικά μέσω του 41% με μια αλαζονική στάση να κουρελιάσει το Σύνταγμα, αυτό δεν τιμά κανέναν στη χώρα. Είναι η πρώτη φορά που έρχεται μια κυβέρνηση και παρακάμπτει το σύνταγμα σε μια τέτοια συζήτηση.

Αυτό το οποίο κάνει κατά την άποψη μου για άλλη μια φορά γράφει το Σύνταγμα στα παλιά της τα παπούτσια. Τα δημόσια πανεπιστήμια στη χώρα μας παράγουν πολύ καλούς επιστήμονες και αυτό είναι ευρέως γνωστό και στον κόσμο.”

Πηγή: newsit.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ