Μαρινάκης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη: Δεν υπάρχει περιορισμός στη θεματολογία

 
σσσ

Ενημερώθηκε: 02/12/24 - 19:40

«Δεν υπάρχει περιορισμός στην θεματολογία», τονίζει ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σημαντική θεσμική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση που είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η συνάντηση αυτή είχε στόχο την προώθηση της συναίνεσης σε σημαντικά ζητήματα εντός του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, υπογράμμισε ότι η συναίνεση είναι ένα αυτονόητο αίτημα της κυβέρνησης, φέρνοντας ως παραδείγματα την αναγκαιότητα για προώθηση της επιστολικής ψήφου και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Παράλληλα, άσκησε κριτική στη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, καταλογίζοντας έλλειψη συνεργασίας και προτάσεων, σύμφωνα με το ERTnews.gr.

Αιχμές 

Στελέχη της κυβέρνησης σημειώνουν ότι αναμένουν από την αντιπολίτευση να επιδείξει υπεύθυνη στάση, καταθέτοντας κοστολογημένες και εφαρμόσιμες προτάσεις. «Μέχρι στιγμής, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί τη λογική του “όχι σε όλα”», ανέφεραν χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για τη γενικότερη στρατηγική του κόμματος.

Επιπλέον, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την τοποθέτησή του στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, είχε επισημάνει ότι οι τελευταίες θέσεις του ΠΑΣΟΚ του θύμισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας έντονες συζητήσεις στους πολιτικούς κύκλους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε «Εδώ έχουμε έναν βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστω και με τον τρόπο που έγινε. Το ΠΑΣΟΚ, αξιωματική αντιπολίτευση που ουσιαστικά κάνει υποδείξεις σε ένα άλλο κόμμα στο κυβερνών κόμμα και μάλιστα είναι και μια έμμεση παρέμβαση. Θα πω εγώ γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της χώρας μετά την ψήφο των πολιτών και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Τι θέλει δηλαδή ο κ. Δωδώνης και το ΠΑΣΟΚ; Να κατέβει με άλλον πρόεδρο η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές; Έχει άποψη το ΠΑΣΟΚ για το ποιος πρέπει να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός; Τον πειράζει η άποψη των πολιτών. Εκείνοι δεν έλεγαν και σωστά να μην παρεμβαίνουμε στα εσωκομματικά τους. Άρα, αφού είναι τόσο κακή κυβέρνηση και τόσο κακός ο πρωθυπουργός, όπως θεωρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί δεν θέλουν να αναμετρηθούν με έναν κακό κατά εκείνους πρωθυπουργό και μια κακή, σύμφωνα με εκείνους, κυβέρνηση για να δικαιωθούν από τους πολίτες. Είναι αυτονόητο το αίτημα της κυβέρνησης για συναίνεση.Ήταν πολύ λυπηρό ότι η επιστολική ψήφος δεν είχε και τη σφραγίδα και του ΠΑΣΟΚ ή άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ