Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πολιτικός καιροσκόπος ο Αλέξης Τσίπρας

 
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 02/05/23 - 22:44

Με αφορμή την επίσκεψη στις Σέρρες του Αλέξη Τσίπρα, ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σχολίασε τις απόψεις και τις δημόσιες αιχμές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα στις Σέρρες ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι ανήκουμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους, εκφράζουμε διαμετρικά αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις και αξίες. Από τη μια πλευρά η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα και από την άλλη ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και ο λαϊκισμός. Από τη μια ο δρόμος της σταθερότητας και της προόδου μέσα στην Ευρώπη και από την άλλη η οπισθοδρόμηση και οι επικίνδυνοι πειραματισμοί με το μέλλον της χώρας» σχολίασε ο κ. Καραμανλής.

«Δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του έπαιξαν κορώνα γράμματα τη μεγαλύτερη κατάκτηση των Ελλήνων στη μεταπολίτευση, την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, την οποία σχεδίασε και έφερε σε πέρας ο  αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής. Δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας, που τώρα επέλεξε τη Μακεδονία για να πολιτευθεί, είναι εκείνος που με περισσή ευκολία υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν ξεχνάμε ότι λίγο πριν χάσει τις εκλογές του 2019 αποφάσισε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για να ξαναβυθίσει τη χώρα σε αστάθεια.

Η επιλογή λοιπόν είναι ξεκάθαρη: προχωράμε μπροστά στην πρόοδο και τη σταθερότητα  ή γυρίζουμε πίσω στις περιπέτειες. Και κάτι πιο προσωπικό: η απόφαση του κ. Τσίπρα να εξαπολύσει επίθεση εναντίον μου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικού καιροσκοπισμού.

Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης είναι έννοια άγνωστη για τον κ.Τσίπρα. Όπως άγνωστος του είναι και ο σεβασμός στους πολίτες των Σερρών. Έρχεται τώρα, μετά από χρόνια αδιαφορίας στην πόλη των Σερρών, να μας υποδείξει με διχαστικό τρόπο ότι πρέπει να ρίξουμε το κάστρο.

Θα ήθελα να πληροφορήσω τον κ. Τσίπρα ότι πράγματι οι Σέρρες είναι κάστρο της Δημοκρατίας. Κάστρο της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, όπως την όρισε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, που ξεκίνησε από  αυτόν εδώ τον τόπο. Κάστρο της ελεύθερης επιλογής. Αυτήν την ελεύθερη επιλογή θα εκφράσουν στις 21 Μαΐου οι πολίτες των Σερρών. Και θα δώσουν στον κ. Τσίπρα ηχηρή απάντηση».

Τσίπρας: Ποιανού ρουσφέτι ήταν ο μοιραίος σταθμάρχης

Μιλώντας στην πόλη των Σερρών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως «είναι άδικο για τον Σερραϊκό λαό να τον καταστήσει συνένοχο ο Καραμανλής των Τεμπών». Ο ίδιος πρόσθεσε πως τόσο «ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο πρώην υπουργός Υποδομών οφείλουν να απαντήσουν στον ελληνικό λαό «ποιανού ρουσφέτι ήταν ο μοιραίος σταθμάρχης».

Ακολούθως, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε τους λόγους που, όπως είπε, τον οδήγησαν στην απόφαση να κατέβει υποψήφιος στην πόλη των Σερρών: «Ο πρώτος λόγος είναι ότι πιστεύω βαθιά πως δεν υπάρχουν Ελλάδες δύο ταχυτήτων. Πιστεύω βαθιά ότι η περιφέρεια αξίζει να έχει ίσα ή και περισσότερα δικαιώματα στην ανάπτυξη αυτού του τόπου. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι δίνω και δίνουμε, παρά το όργιο της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, ιδιαίτερη αξία στη Μακεδονία μας και στους νομούς της και για αυτό επέλεξα τη συμμετοχή μου σε ένα νόμο της Μακεδονίας. Ο τρίτος λόγος είναι ότι μπορεί οι Σέρρες και ο νομός σας να έχει το όνομα, αλλά δεν του έχει γίνει καμία χάρη 4 χρόνια τώρα. Ίσα-ίσα είναι ένας νομός που έχει απαξιωθεί μέσα στην ανεργία, στην ακρίβεια, στην εγκατάλειψη.

Ο τέταρτος λόγος είναι διότι πιστεύω ότι είναι άδικο για τους Σερραίους να θέλουν κάποιοι ο Σερραϊκός λαός να είναι αυτός που θα ξεπλύνει τη μεγάλη τραγωδία, ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί, την τραγωδία των Τεμπών. Είναι άδικο ο Σερραϊκός λαός και ο νομός σας να μνημονεύεται σε αυτές τις εκλογές σε σχέση με τον Καραμανλή τον Τεμπών. Τιμώ τους συντηρητικούς ψηφοφόρους και τιμώ και την οικογένεια την πολιτική, αυτή που έχει δώσει σημαντικά πράγματα στον τόπο. Όμως η οικογενειοκρατία ορισμένες φορές- και αυτό είναι διδακτικό για κάθε πολίτη ότι κι αν ψηφίζει- μπορεί να μας οδηγήσει σε καταστάσεις που δεν είναι μόνο βαθιά συντηρητικές και άδικες, αλλά και επικίνδυνες. Διότι όταν κάποιος με μόνο εφόδιο το επώνυμό του αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης και διαχειρίζονται ανθρώπινες ζωές αυτή η συνθήκη της οικογενειοκρατίας μπορεί να καταστεί επικίνδυνη, όχι μόνο βαθιά συντηρητική και άδικη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ