Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Παππάς για το προγραμματισμένο ραντεβού του στον Λευκό Οίκο.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, είχε συνάντηση με τη σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Joan O’Hara
Στην ατζέντα της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται των της περιοχής και η ελληνική πλευρά είχε την ευκαιρία να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο της χώρας μας, ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
Επάνω ο Νίκος Παππάς βγαίνοντας από τον Λευκό Οίκο, με τον Έλληνα πρέσβη, Χ. Λαλάκο, μετά τη συνάντηση με τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του αντιπροέδρου, Joan O’Hara, (την φωτογραφία ανάρτησε ο Έλληνας υπουργός στο tweeter)
Επίσης, υπογραμμίστηκε η έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει η Ελλάδα σε διπλωματικό επίπεδο, ιδιαίτερα μέσω των τριμερών συναντήσεων, αλλά και με την πρωτοβουλία της για τη σύνοδο των χωρών του Νότου.
Για επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ
Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε στην πιθανότητα επίσημης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις ΗΠΑ, το επόμενο διάστημα:
«Και οι δύο πλευρές επιθυμούν την επίσκεψη και εργάζονται συστηματικά προς μια τέτοια κατεύθυνση, με στόχο όχι μια συνάντηση εθιμοτυπίας, αλλά με απτά και αμοιβαίως επωφελή αποτελέσματα».
Για το ΔΝΤ
Ενώ σχολίασε την αμερικανική στάση απέναντι στην προοπτική διευθέτησης του ελληνικού χρέους, αλλά και σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι οι θέσεις των ΗΠΑ έχουν αλλάξει και, βεβαίως, είναι σαφές ότι και αυτές έχουν συμβάλλει στην επίτευξη συμφωνιών στο παρελθόν».
Αναφερόμενος στη στάση του Ταμείου υπογράμμισε: «Εδώ και αρκετό καιρό το διατυπώνει τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Πρόκειται για προβλέψεις που δεν επιβεβαιώνονται. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, όπως αυτές που προέκυψαν στο παρελθόν εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των θεσμών».
Αμέσως μετά τη συνάντηση -στην οποία συμμετείχε και ο Έλληνας πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Χάρης Λαλάκος- ο Νίκος Παππάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων, οι οποίες διαρκώς βελτιώνονται. Αναπτύξαμε, επίσης, θέματα διμερών οικονομικών σχέσεων οι οποίες βρίσκονται σε διαρκή πορεία βελτίωσης, καθώς οι εμπορικές σχέσεις καταγράφουν ολοένα και θετικότερη πορεία, ενώ σημειώνεται και μεγάλη αύξηση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, οι οποίες μάλιστα προβλέπεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον.
Στο πλαίσιο αυτό, συζητήσαμε και το ζήτημα της αμερικανικής παρουσίας τον επόμενο χρόνο στη όπου οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην προοπτική αυτή να έχει έντονη "ψηφιακή" διάσταση».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Έλεγχος ποιότητας» από το ΔΝΤ - Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του