Τι θα φάμε σήμερα; Τουρλού... Ίσως την πιο καλοκαιρινή συνταγή!
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μαγειρευτεί τουρλού το καλοκαίρι.
Το συναντούμε σε πολλές παραλλαγές, με διάφορες ονομασίες, αλλά η νοστιμιά είναι πάντα η ίδια.
Υλικά Συνταγής
Εκτέλεση
Για το τουρλού, πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2΄- 3΄.
Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη νερού).
Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά. Σκεπάζουμε 5΄ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού με τραγανό φρέσκο ψωμί. Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα
Πηγή: