Εσείς ξέρετε να φτιάχνετε... κεφτεδάκια;

 
Εσείς ξέρετε να φτιάχνετε... κεφτεδάκια;

Ενημερώθηκε: 01/08/17 - 15:28

Είναι ένα από τα πιο κλασικά φαγητά - μεζέδες και όμως ακόμα και τα κεφτεδάκια έχουν τα μυστικά τους.

Συστατικά

Για τη σως

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

  • ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. δυόσμο

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 30 γρ. ούζο

    • Για τα κεφτεδάκια

      120 γρ. μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες

    • 250 γρ. κιμάς χοιρινός

    • μοσχαρίσιος

      250 γρ. κιμάς

    • 2 αυγά

    • 2 κ.σ. μαϊντανό

    • 1 κ.σ. ρίγανη

    • 1 σκ. σκόρδο

    • 1 κρεμμύδι

    • 1 κ.σ. δυόσμο

    • 1 κ.γ. κύμινο

    • 30 γρ. ούζο

    • πιπέρι

    • 1 κ.σ. αλάτι

    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

    • αλεύρι για το πανάρισμα

    • 1 λίτρο ηλιέλαιο

      • Για το σερβίρισμα

        τηγανητές πατάτες

      • φύλλα δυόσμου

        • Μέθοδος Εκτέλεσης

          Για τη σως

        • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ξύσμα από το λεμόνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
        • Προσθέτουμε το ούζο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στη άκρη.
        • Το γιαούρτι πρέπει να είναι στραγγιστό για να απορροφήσει την υγρασία από τα υπόλοιπα υλικά.
          • Για τα κεφτεδάκια

            Σε ένα μπολ με νερό, βάζουμε το ψωμί για να μουλιάσει.

          • Στίβουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να φύγει όλο το νερό και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ.

          • Προσθέτουμε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, τα αυγά, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το κύμινο, το ούζο, πιπέρι, το αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

          • Σημαντικό να αλατίσουμε τον κιμά γιατί δεν μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι μετά το τηγάνισμα.

          • Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη.

          • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Θέλουμε το ηλιέλαιο να καλύπτει τα κεφτεδάκια όταν θα τηγανίζονται.

          • Πλάθουμε σε 20 μπαλάκια (25 γρ. το κάθε ένα) και τα περνάμε από το αλεύρι.

          • Φροντίζουμε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και τα βάζουμε σε δύο δόσεις στο τηγάνι με το καυτό ηλιέλαιο.

          • Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

          • Αφαιρούμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι.

          • τηγανητές πατάτες,

            Σερβίρουμε με τις τη σως και φύλλα δυόσμου.

            • akispetretzikis.com

              Πηγή: