Τρόμος έξω από το Εφετείο Αθηνών , μετά την νέα διακοπή στη δίκη της υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου.
Συγγενής της οικογένειας του θύματος την ώρα που έκανε δηλώσεις μπροστά στην λέγοντας ότι δεν μπορούν να βρουν το πτώμα του παιδιού «γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια», έβγαλε και πυροβόλησε στον αέρα. Άντρες της αστυνομίας με πολιτικά τον ακολούθησαν, τον έριξαν στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες.
Η υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου
Τα ίχνη του Μάριου χάθηκαν στις 9 Αυγούστου του 2012. Ο άτυχος νεαρός είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο, χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης.
Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Ωστόσο, η μητέρα του 26χρονου, έχοντας χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της, άκουσε τη συμβουλή ενός 73χρονου οικογενειακού τους φίλου και δεν ειδοποίησε αμέσως τις αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για τον άνθρωπο που όπως αποδείχθηκε σε πρώτο βαθμό, οργάνωσε την απαγωγή και σκότωσε τον άτυχο Μάριο.
Η εξαφάνιση του Μάριου δηλώθηκε στην αστυνομία στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνο εφόσον τους κατέβαλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα. Ταυτόχρονα, ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" της απαγωγής διαβεβαίωνε τη μητέρα του Μάριου πως ενεργούσε για να βρει το γιο της, κάτι που εκείνη πίστευε καθώς διατηρούσαν στενές οικογενειακές σχέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιπλέον ο 73χρονος προέβαλλε τον εαυτό του ως άτομο με καλές διασυνδέσεις σε μυστικές ημεδαπές και αλλοδαπές υπηρεσίες.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012, ενώ λίγους μήνες αργότερα, με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και τη συνδρομή της εκπομπης "Φως στο τούνελ" αποκαλύφθηκε το μακάβριο μυστικό που κρυβόταν για πολύ καιρό, στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του 26χρονου. Μια μεγάλη κηλίδα αίματος που όπως διαπιστώθηκε από τα ειδικά εργαστήρια ανήκε στον Μάριο.
Στον 73χρονο, αποκαλούμενο ως "εγκέφαλο" της υπόθεσης, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε ισόβια κάθειρξη συν 23χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης ενώ 18 έτη κάθειρξη επέβαλλε στη σύζυγό του για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που έκανε τα απειλητικά τηλέφωνηματα στη μητέρα του Μάριου. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν και σε τέσσερα ακόμη άτομα.