Το Δημόσιο βγάζει στο σφυρί πρώτη κατοικία οφειλέτη

 
Το Δημόσιο βγάζει στο σφυρί πρώτη κατοικία οφειλέτη

Ενημερώθηκε: 13/03/17 - 11:30

Έπεσε και το τελευταίο "φύλλο συκής" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο βγάζει στο σφυρί κατοικία οφειλέτη λόγω χρεών στην Εφορία.

Εν αντιθέσει με τις τράπεζες που προχωρούσαν τους πλειστηριασμούς για τους μη συνεργάσιμους οφειλέτες, το Δημόσιο αν και πραγματοποίησε τουλάχιστον 50.000 κατασχέσεις ακινήτων, δεν ολοκλήρωνε τους πλειστηριασμούς.

Το θύμα της νέας πολιτικής της κυβέρνησης, είναι ένας πρώην επιχειρηματίας που έχει καταλήξει πλέον, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, να μένει μαζί με τους γονείς του καθώς ο μισθός του ως υπάλληλος πλέον αγγίζει τα 400 ευρώ.

Ολο το χρέος της εταιρείας πέρασε στο ΑΦΜ του και παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε ρύθμιση, μόλις εμφάνισε αδυναμία να πληρώσει μερικές δόσεις η ΦΑΕ Πειραιά, στην οποία υπάγεται, του κοινοποίησε την απόφαση αναγκαστικού πλειστηριασμού της πρώτης και μοναδικής κατοικίας του, ένα διαμέρισμα στο Μοσχάτο, με ημερομηνία πλειστηριασμού την 1η Μαρτίου 2017. «Η ιστορική οικογενειακή επιχείρηση, ζωντανή για περισσότερο από 40 χρόνια, πλήρωνε πάντοτε και τακτικά τις υποχρεώσεις της, μέχρι που η κρίση τη λύγισε. Εκανε ρύθμιση, πλήρωνε, αλλά τον Οκτώβριο του 2016 δεν άντεξε. Λόγω της καθυστέρησης μερικών δόσεων, η Εφορία προχώρησε τις διαδικασίες, ακόμα κι αν αμφισβητήθηκε δικαστικά -και ακόμα εκκρεμεί- το ύψος του χρέους.

Η δικηγόρος πέτυχε την ανακοπή του πλειστηριασμού για δύο μήνες. Στις 3 Μαΐου όμως το διαμέρισμα θα βγει κανονικά στο σφυρί, και μάλιστα με τιμή αρκετά χαμηλότερη από την πραγματική αξία του ακινήτου.

Πλέον, όμως, το Δημόσιο, αφού εκτιμήσει ελεύθερα την αξία του ακινήτου, την τοποθετεί συνήθως στο ύψος του χρέους και τελικά αδιαφορεί αν ουσιαστικά βγάζει ένα ακίνητο στο σφυρί μισοτιμής. Μπορεί η καθυστέρηση του πλειστηριασμού να "βόλευε" τους ιδιοκτήτες, τώρα όμως που ξεκινά η διαδικασία το χρέος έχει φορτωθεί με δυσθεώρητες προσαυξήσεις, οι οποίες μπορεί να φτάνουν ακόμα και το 300%.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Πόρτα" Ντάισελμπλουμ στην ελληνική κυβέρνηση για τα αντισταθμιστικά μέτρα

Οι τράπεζες αναζητούν 150.000 "εξαφανισμένους" δανειολήπτες

Κιλτσιντάρογλου: Ούτε ο Κεμάλ δεν είχε τόσες εξουσίες όσες ζητά ο Ερντογάν με το δημοψήφισμα