Βουλή: Κριτική της Αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση μετά το χθεσινό Eurogroup

 
Βουλή: Κριτική της Αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση μετά το χθεσινό Eurogroup

Ενημερώθηκε: 21/02/17 - 20:50

«Πυρ ομαδόν» από τους εκπρόσωπους των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δέχθηκε η κυβέρνηση με αιχμή το χθεσινό Eurogroup, στο πλαίσιο της συζήτησης, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τα ευρωπαϊκά κόμματα και τα μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου.

Μετά την αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη, στο θέμα αναφέρθηκαν και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων ασκώντας κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Για «μεσοβέζικη λύση» έκανε λόγο ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισήμανε πως αυτό που επετεύχθη χθες στις Βρυξέλλες, δεν είναι συμφωνία και πρόσθεσε «δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι, ο κ. Μοσκοβισί και ο κ. Ντάιζελμπλουμ».

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ανέφερε επίσης πως η κυβέρνηση θα χρειασθεί να νομοθετήσει περαιτέρω, σχετικά με τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό, αφού «το 70% των συνταξιούχων θα έχουν μείωση αποδοχών», ενώ είπε πως δεν άλλαξε τίποτα ως προς τα 3,6 δισ. ευρώ. Εξάλλου, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει το «παραμύθι» περί υποτακτικών προς την αντιπολίτευση, σημειώνοντας «αυτό ήταν το μεγάλο σας λάθος, μας βρίσατε για να έρθετε στην εξουσία».

«Δεν σας έχει μείνει καμία κόκκινη γραμμή» είπε προς την κυβερνητική πτέρυγα σχολιάζοντας τις χθεσινές εξελίξεις η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ. «Παρουσιάζετε με φιλολαϊκό περιτύλιγμα τη συμφωνία με την ιμπεριαλιστική συμμαχία της Ε.Ε, ενώ προετοιμάζεστε να συρρικνώσετε και άλλο το αφορολόγητο όριο και δρομολογείτε ταυτόχρονα τα επόμενα χτυπήματα στα εργασιακά. Ότι δηλαδή ζητούν οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι» ανέφερε η Διαμάντω Μανωλάκου.

Από το Ποτάμι, ο Σπύρος Δανέλης, αφού είπε ότι η επιστροφή των δανειστών είναι θετική εξέλιξη γιατί αποφεύγονται τα χειρότερα, ωστόσο τόνισε ότι η συμφωνία θα είναι επώδυνη για τον ελληνικό λαό κι όσο αυτή αργεί, θα είναι ακόμη μεγαλύτερο το κόστος. «Όσο κωλυσιεργούμε -κι οι ρυθμοί ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων έχουν εκτροχιαστεί τελευταία χρόνια- τόσο οι ακραίες φωνές στην πλευρά των δανειστών ενισχύονται». Κάλεσε δε την κυβέρνηση να μιλήσει την γλώσσα της αλήθειας και να βρει τρόπο να επικοινωνήσει με την αντιπολίτευση, ώστε να ξέρουμε για τι πράγμα και για πότε μιλάμε.

«Εύχομαι να μην ψηφίσετε με βαριά καρδιά τα νέα μέτρα, που θα έρθουν και να μην κλαίτε, όπως θα κλαίει ο ελληνικός λαός» είπε ο Ιωάννης Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων, προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είπε μόνο «τι μας έδωσαν», δεν είπε «τι δίνει». Κάλεσε επίσης «να ξεκαθαρίσετε τους όρους πριν υπογράψετε» και απηύθυνε ερωτήματα για το πότε θα εισπραχθούν και πότε θα επιστραφούν τα χρήματα των μέτρων και των αντίμετρων, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό «πώς θα τα δώσετε, με τι τρόπο;»

Σχετικά Θέματα:

Δραγασάκης: Έχουμε δρόμο,αλλά οδηγούμαστε σε μια τελική συμφωνία (ΒΙΝΤΕΟ)

Γερμανικός Τύπος: Θα επιστρέψει η κρίση του 2015 στην Ελλάδα;

Β. Σόιμπλε: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά οι μεταρρυθμίσεις

"Καρφιά" Forbes: Στην Βενεζουέλα μιλούν για τα χάλια της Ελλάδας