Σε μία νέα αποκάλυψη για τη φαρμακευτική ουσία που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου, όπως αυτή προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις, προχώρησε το Live News.
Όπως μετέδωσε η εκπομπή την Τρίτη (25.02.25) πρόκειται για αντιψυχωσικό φάρμακο νέας γενιάς, που λαμβάνεται για ψυχιατρικές παθήσεις, όπως η σχιζοφρένεια, η διπολική διαταραχή και η κατάθλιψη.
Σύμφωνα με το Live News, το φάρμακο αυτό μειώνει συμπτώματα, όπως ψευδαισθήσεις, παραληρητικές ιδέες και διακυμάνσεις της διάθεσης.
Έχει χρόνο ημιζωής 33 ώρες, αυτό σημαίνει πως η χορήγησή του πρέπει να γίνεται σε λιγότερο από 33 ώρες.
Προκαλεί παρενέργειες, μεταξύ άλλων διαταραχές κίνησης, ζάλη, χαμηλή αρτηριακή πίεση, κακοήθες νευροληπτικό σύνδρομο και επιληπτικές κρίσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας, η μητέρα και ο θείος του 39χρονου κατέθεσαν χθες στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας για όλα όσα έχουν αναφέρει περί εγκληματικής ενέργειας γύρω από το θάνατο του Βασίλη.
Παρέμειναν περίπου τρεις ώρες στο γραφείο το εισαγγελέα και υποστήριξαν ότι ο Βασίλης Καλογήρου έπεσε θύμα αρπαγής ενώ στη συνέχεια οι δράστες τον δολοφόνησαν.
Όπως φαίνεται η οικογένεια του Βασίλη Καλογήρου βασίζει τα λεγόμενα της στη μαρτυρία ενός ατόμου που ανέφερε ότι είδε την αρπαγή του 39χρονου. Μάλιστα η πληροφορία αυτή αρχικά είχε δοθεί στο Silver Alert και στη συνέχεια προωθήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. Το περιστατικό που κατήγγειλε ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν τα πρώτα 24ωρα μετά την εξαφάνιση του Βασίλη Καλογήρου.
Οι αστυνομικές αρχές αμέσως έσπευσαν προκειμένου να πάρουν κατάθεση από το συγκεκριμένο άτομο που δεν γνώριζε το 39χρονο. Ο άνδρας επέμενε για την αρπαγή, χωρίς όμως να ήταν απολύτως σίγουρος εάν το θύμα ήταν ο 39χρονος.
Ωστόσο, συνέχιζε να υποστηρίζει ότι όλα τα χαρακτηριστικά ταίριαζαν με αυτά του Βασίλη Καλογήρου. Παρόλα αυτά όπως προκύπτει έως τώρα από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών οι χρόνοι που ανέφερε ο μάρτυρας για το σκηνικό της αρπαγής ήταν πριν την εξαφάνιση της 30 Δεκεμβρίου του 2024.
Οι αστυνομικές αρχές έως τώρα έχουν πάρει περισσότερες από 60 καταθέσεις, ενώ παρότι το σενάριο της δολοφονίας καθημερινά χάνει όλο και περισσότερο έδαφος, κανείς προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα από τα ενδεχόμενα.
Έτσι μεταξύ άλλων ερευνάται η εγκληματική ενέργεια, το ατύχημα, τα παθολογικά αίτια ακόμα και η αυτοκτονία. Αυτό που αναμένεται για δώσει περισσότερες απαντήσεις τόσο στους ιατροδικαστές όσο και στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων. Κι αυτό γιατί ασφαλείς απαντήσεις γύρω από τα αίτια θανάτου του 39χρονου.
Μετά το αίτημα του εργαστηρίου τοξικολογίας της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να ανοίξει ο ιατρικός φάκελος του Βασίλη Καλογήρου, καθώς στο πρώτο στάδιο των τοξικολογικών εξετάσεων εντοπίστηκε φαρμακευτική ουσία.
Παράλληλα, Μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος της οικογένειάς του, Αθανάσιος Σανιδάς, έδωσε νέα στοιχεία στη δημοσιότητα που προκύπτουν και από την στάση που βρέθηκε το σώμα του Βασίλη.
Συγκεκριμένα ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε: «Η στάση δείχνει δολοφονία, το δεξί χέρι είναι τεντωμένο, το αριστερό καλύπτει όλη την αριστερή παλάμη
Το αριστερό μπατζάκι δεν είναι ανασηκωμένο αλλά διπλωμένο τρεις φορές προς τα έξω. Αυτό δείχνει ότι αυτό το μπατζάκι χρησιμοποιήθηκε ως λαβή. Μπορούσε να τον πιάσει κάποιος από το χέρι και το μπατζάκι και να τον μεταφέρει
Το δεξί μπατζάκι είναι σε διαφορετική κατάσταση, δεν έχει καθόλου εκτεθεί. Υπάρχει και μια ζώνη το θυλάκι είναι σπασμένο πάνω από τη δεξιά τσέπη. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάποιος τον τράβηξε από εκεί και έσπασε Και το σώμα, πέραν του κρανίου που βρέθηκε όπως βρέθηκε, δεν φαίνεται να έχει υποστεί φθορές».
Επίσης αναφέρθηκε ότι τα ρούχα του Βασίλη Καλογήρου ήταν άθικτα και νεκρά.
Τη δική του απάντησε έδωσε επιπλέον και για την φαρμακευτική ουσία, που εντοπίστηκε στον οργανισμό του 39χρονου. Συγκεκριμένα είπε:
«Δεν επιβεβαιώνω ότι λάμβανε αυτήν την ουσία. Αναφέρθηκε ότι έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή. Συνδέεται με ψυχωτικό επεισόδιο που είχε εκδηλώσει πριν 20 χρόνια. Δεν λάμβανε αγωγή που να του δημιουργούνταν προβλήματα λειτουργίας. Αναφέρθηκε ότι ελάμβανε μια αγχολυτική ουσία που χρησιμοποιείται και για ελαφρές και για βαριές καταστάσεις. Το ότι την λάμβανε δεν λέει κάτι, το πρόβλημα θα ήταν αν δεν ελάμβανε»
Διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο στο σπίτι πριν φύγει ο Βασίλης.
«Λάμβανε τη συγκεκριμένη αγωγή τα τελευταία 5 χρόνια. Επικίνδυνοι είναι όσοι δεν λαμβάνουν την αγωγή», συμπλήρωσε αργότερα ο κ. Σανιδάς.