Ψυχολογικός πόλεμος: Το Ισραήλ ρίχνει φυλλάδια στη Γάζα με τη σορό του Σινουάρ και μήνυμα προς τη Χαμάς

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 19/10/24 - 22:13

Ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν το Σάββατο φυλλάδια πάνω από τη νότια Γάζα που έδειχναν μια εικόνα του νεκρού επικεφαλής της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ με το μήνυμα ότι «η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα», απηχώντας τη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρει το Reuters.

Παράλληλα, τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο ισραηλινός στρατός αύξησε την πολιορκία γύρω από τα νοσοκομεία στην Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα της περιοχής, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας.

«Όποιος ρίξει το όπλο και παραδώσει τους ομήρους θα του επιτραπεί να φύγει και να ζήσει ειρηνικά», έγραφε το φυλλάδιο, γραμμένο στα αραβικά, σύμφωνα με κατοίκους της νότιας πόλης Χαν Γιουνίς και εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αναφέρει το Reuters.

Η διατύπωση του φυλλαδίου προερχόταν από δήλωση του Νετανιάχου την Πέμπτη μετά τη δολοφονία του Σινουάρ από ισραηλινούς στρατιώτες που επιχειρούσαν στη Ράφα, στο νότο κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα, την Τετάρτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ