Ουκρανία: Βίντεο φέρεται να δείχνει Bορειοκορεάτες στρατιώτες να εκπαιδεύονται στη Ρωσία

 
κξξξ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 18/10/24 - 15:35

Bίντεο που φέρεται να δείχνει Bορειοκορεάτες στρατιώτες να εκπαιδεύονται στη Ρωσία ανέβασε Ουκρανός πολιτικός. 

Ο Άντον Γκεραστσένκο, τέως σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας ανήρτησε το μεσημέρι στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει Βορειοκορεάτες στρατιώτες να εκπαιδεύονται στη Ρωσία. Το βίντεο έχει κάνει από το πρωί τον γύρο των κοινωνικών δικτύων.


Ο Ουκρανός αξιωματούχος επικαλείται ερευνητές του ανεξάρτητου μη κυβερνητικού ιδρύματος OSINT, που εντόπισαν ότι το βίντεο με τους Βορειοκορεάτες γυρίστηκε σε ένα πεδίο εκπαίδευσης στη Σεργκεγιέβκα στο Πριμόρσκι Κράι που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της ρωσικής επικράτειας και συνορεύει με την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.

Το βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη διεθνή πηγή. 

Η Βόρεια Κορέα ανέπτυξε το πρώτο απόσπασμα 1.500 στρατιωτών των ειδικών δυνάμεών της στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, και σύντομα θα αποστείλει κι άλλους, δήλωσε σήμερα η υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας.

Η υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας «αντιλήφθηκε από τις 8 έως τις 13 (Οκτωβρίου) ότι η Βόρεια Κορέα μετέφερε τις ειδικές της δυνάμεις στη Ρωσία σε μεταγωγικό πλοίο του ρωσικού ναυτικού, επιβεβαιώνοντας την έναρξη της στρατιωτικής ανάμειξης της Βόρειας Κορέας» στον πόλεμο της Ουκρανίας, ανέφερε σε ανακοίνωση, δημοσιεύοντας λεπτομερείς δορυφορικές εικόνες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ