Αναβολή της επισκέψεως του Υπουργού Αμύνης της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, λόγω της καταστάσεως στη Μέση Ανατολή

 
φφφ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 15/10/24 - 15:46

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Αναβολή, κυριολεκτικώς την τελευταία στιγμή, της επισκέψεως του Υπουργού Αμύνης της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπος Χαλίν μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ στην Αθήνα, έγινε γνωστή αργά χθες το βράδυ μετά τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με την επίσημη εξαγγελία από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου επικείμενης επιθέσεως σε στόχο/στόχους στο Ιράν.

Μολονότι επισήμως ΔΕΝ έγινε γνωστός ο λόγος της αναβολής της, ανταποδοτικού χαρακτήρος, επισήμου επισκέψεως του Σαουδάραβος ΥΠΑΜ στην Αθήνα και της συναντήσεως και τις συνομιλίες που αυτός θα είχε με τον προσκαλούντα Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νίκο Δένδια, ούτε από την ελληνική ούτε και από τη Σαουδαραβική πλευρά, τουλάχιστον ως τώρα, η γενική εκτίμηση είναι, συμφώνως με υψηλόβαθμες πηγές, ότι αν πραγματικώς γίνει ισραηλινή επίθεση στο Ιράν, ο Σαουδάραβας ΥΠΑΜ επιθυμεί να είναι στη χώρα του «δια παν ενδεχόμενο» (π.χ. πιθανή αντίδραση των ανταρτών Χούθι της Υεμένηςς κλπ)

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την  εμβάθυνση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων. Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν, επίσης, για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα Άμυνας και Ασφάλειας», είχε καταστήσει γνωστό χθες το ΥΠΕΘΑ, φυσικά …πριν την χθεσινοβραδινή αναβολή της σημερινής επισκέψεως για ευθετότερο χρόνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ