Η Κ. Σακελλαροπούλου και ο Γ. Κεφαλογιάννης έδωσαν το παρών στην Κύπρο για την Ανεξαρτησίας της - Αμφότεροι εξέπεμψαν πολλαπλά μηνύματα

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 02/10/24 - 14:19

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Κ.Σακελλαροπούλου: «64 χρόνια μετά την ίδρυσή της, και παρά την παράνομη τουρκική εισβολή του 1974 και την συνεχιζόμενη κατοχή, η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Γ.Κεφαλογιάννης: «Η απόσυρση των παράνομων τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού ζητήματος αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο.»

Σε δύο διαφορετικά πεδία που όμως έχουν την ίδια κατάληξη, την Κυπριακή Δημοκρατία, κινήθηκαν οι χαιρετισμοί που απηύθηναν τόσο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέπτεται επισήμως τη Μεγαλόνησο, μετά από σχετική πρόσκληση του ομολόγου της κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, όσο και ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για την 64η επέτειο της Ανακηρύξεως της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 1η Οκτωβρίου.

«Η 1η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες και τις θυσίες που οδήγησαν στην ανεξάρτητη Κύπρο. 64 χρόνια μετά την ίδρυσή της, και παρά την παράνομη τουρκική εισβολή του 1974 και την συνεχιζόμενη κατοχή, η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Δεμένοι με αδελφικούς δεσμούς, Ελλάδα και Κύπρος, θα συνεχίσουμε μαζί να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου και του λαού της. Χρόνια πολλά!» δήλωσε μετά το πέρας της μεγάλης παρελάσεως στη Λευκωσία η κυρία Σακελλαροπούλου.

Από την πλευρά του ο ΥΦΕΘΑ, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «…Η απόσυρση των παράνομων τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού ζητήματος αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο. Και δεν μπορεί να είναι μια τέτοια λύση, παρά στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με μια διεθνή κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή εκπροσώπηση, πάντα στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», προσθέτοντας ότι «Ελλάδα και Κύπρος μοιράζονται τον ίδιο αξιακό κώδικα. Αποτελούν πυλώνες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θα συνεχίσουν με τον ίδιο σκοπό. Εύχομαι πολύ σύντομα να έχουμε την επίλυση, την οποία επιζητούν και η Ελλάδα και η Κύπρος.»

            Τόσο η κυρία Σακελλαροπόυλου, όσο και ο κ. Κεφαλογιάννης παρευρέθησαν στις τελετές καταθέσεως στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα, στο Μνημείο Αντιστασιακών και στον Ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια, παρακολούθησαν τη Στρατιωτική Παρέλαση στη Λευκωσία.

Παρόντες ήταν επίσης ο Υπουργός Αμύνης της Κύπρου κ. Βασίλης Πάλμας, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ, μέλη της Κυβερνήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπρόσωποι Πρεσβειών και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ