CNNi: Στρατιωτικές προετοιμασίες Ισραήλ και ΗΠΑ για πιθανό χτύπημα από το Ιράν

 
ddd

Ενημερώθηκε: 30/09/24 - 11:27

Έντονη είναι η ανησυχία στην κυβέρνηση Μπάιντεν ότι το Ιράν ετοιμάζει χτύπημα κατά του  Ισραήλ ως αντίποινα για το θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και για το λόγο αυτό υπάρχει συνεργασία για συντονισμό των κινήσεων με την κυβέρνηση Νετανιάχου.

Αυτό αποκάλυψε Αμερικανός αξιωματούχος όπως ανέφερε το CNNi.

Συγκεκριμένα ετοιμάζεται κοινή άμυνα για την αποτροπή μιας πιθανής επίθεσης.

Οι ΗΠΑ διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην απώθηση της επίθεσης με drone και πυραύλους, που εξαπέλυσε στα μέσα Απριλίου το Ιράν, ως απάντηση στον Ισραηλινό βομβαρδισμό στη Συρία που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ηγετικά στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο ίδιος αξιωματούχος απέφυγε να αποσαφηνίσει τι τύπου επίθεση περιμένουν οι ΗΠΑ από το Ιράν αλλά και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο αμερικανικός στρατός.

Οι φόβοι για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή έχουν κορυφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις του κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο και η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα ορκίζεται να συνεχίσει τον αγώνα της, ακόμη και όταν ένας αυξανόμενος αριθμός κορυφαίων διοικητών της έχει σκοτωθεί.

Το Πεντάγωνο ανέφερε σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Κυριακής (29/9) ότι «εάν το Ιράν, οι εταίροι του ή οι πληρεξούσιοι του χρησιμοποιήσουν αυτή τη στιγμή για να στοχεύσουν το αμερικανικό προσωπικό ή τα συμφέροντα στην περιοχή, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για να υπερασπιστούν τον λαό μας».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ, σημείωσε «ένα σημαντικό ποσό δυνατοτήτων στην περιοχή», συμπεριλαμβανομένης της ομάδας κρούσης αεροπλανοφόρων USS Abrahm Lincoln.

Πηγή: cnn.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ