Μέση Ανατολη:«Η Χεζμπολάχ θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα» η απάντηση του Ισραήλ στην κήρυξη πολέμου

 
δδδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 19/09/24 - 20:27

Χωρίς προοπτική εκτόνωσης δείχνει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου όλες οι πλευρές φαίνονται ανυποχώρητες απειλώντας με γενικευμένη σύρραξη την ευρύτερη κι όχι μόνο περιοχή.

Στις απειλές του ηγέτης της Χεζμπολάχ, ο οποίος σε διάγγελμα το πρώτο μετά τις επιθέσεις, κήρυξε ουσιαστικά τον πόλεμο στο Ισράηλ, η απάντηση ήρθε από τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, με μία τρομακτική προειδοποίηση, ότι η Χεζμπολάχ θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα.

«Τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιήσαμε μια σειρά κρίσιμων συζητήσεων. Μπαίνουμε σε μια νέα φάση του πολέμου, η οποία παρουσιάζει τόσο ευκαιρίες όσο και κινδύνους. Η Χεζμπολάχ αισθάνεται διωκόμενη και η ακολουθία των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων ασφαλείας θα συνεχιστεί» δήλωσε ο Γκάλαντ.

Πρόσθεσε πως «στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του βορρά στα σπίτια τους. Όσο περνάει ο καιρός, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα. Ταυτόχρονα, παραμένουμε δεσμευμένοι στην προσπάθεια να φέρουμε τους ομήρους πίσω στην πατρίδα τους και να διαλύσουμε τη Χαμάς».

Μετά το διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, όπου χαρακτήρισε κήρυξη πολέμου τις επιθέσεις ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Χοσεΐν Σαλαμί δήλωσε Χασάν Νασράλα, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, πως το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει «μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης».

Την ώρα του διαγγέλματος του Νασράλα, ο οποίος κατηγόρησε το Ισραηλ για γενοκτονία και σφαγή, ισραηλινά μαχητικά σε μία επίδειξη ισχύος πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από τη Βηρυτό σπάζοντας το φράγμα του ήχου και βγάζοντας τον κόσμο στους δρόμους.

Απάντηση Γκάλαντ σε Νασράλα: Η Χεζμπολάχ θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας αντέδρασε στις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο Γκάλαντα δήλωσε: «Τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιήσαμε μια σειρά κρίσιμων συζητήσεων. Μπαίνουμε σε μια νέα φάση του πολέμου, η οποία παρουσιάζει τόσο ευκαιρίες όσο και κινδύνους. Η Χεζμπολάχ αισθάνεται διωκόμενη και η ακολουθία των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων ασφαλείας θα συνεχιστεί».

Πρόσθεσε πως «στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του βορρά στα σπίτια τους. Όσο περνάει ο καιρός, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα. Ταυτόχρονα, παραμένουμε δεσμευμένοι στην προσπάθεια να φέρουμε τους ομήρους πίσω στην πατρίδα τους και να διαλύσουμε τη Χαμάς».

Ιράν: Η απάντηση στο Ισραήλ θα είναι συντριπτική

Το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με «μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης», δήλωσε σήμερα ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Χοσεΐν Σαλαμί στον ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, μετά τις επιθέσεις σε συσκευές επικοινωνίας της σιιτικής - συμμάχου του Ιράν - οργάνωσης του Λιβάνου.

Ο άξονας αντίστασης αναφέρεται σε ένοπλες οργανώσεις που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων της Χεζμπολάχ, των Χούθι της Υεμένης και των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ.

«Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα της απελπισίας του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ) και διαδοχικών αποτυχιών. Αυτό σύντομα θα αντιμετωπιστεί με μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης και θα γίνουμε μάρτυρες της καταστροφής αυτού του αιμοδιψούς και εγκληματικού καθεστώτος", τόνισε ο Σαλαμί στο μήνυμά του προς τον Νασράλα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ